𝑀𝑎𝑟𝑖𝑐𝑖𝑐𝑎 𝑒 𝑔𝑎𝑔𝑖𝑐𝑎 𝑚𝑒𝑎! 𝐴𝑚 𝑠𝑐𝑟𝑖𝑠-𝑜 𝑝𝑒 3200 𝑑𝑒 𝑧𝑖𝑑𝑢𝑟𝑖.
𝑆̦𝑖 𝑡𝑜𝑡𝑢𝑠̦𝑖 𝑔𝑜𝑙𝑎𝑛𝑖𝑖 𝑓𝑎𝑐 𝑐𝑜𝑎𝑑𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑢𝑠̦𝑎 𝑒𝑖.
𝐷𝑒𝑐𝑎̂𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑡𝑟𝑖𝑐𝑖 𝑎𝑡𝑎̂𝑡𝑒𝑎 𝑧𝑢𝑔𝑟𝑎̆𝑣𝑒𝑙𝑖 𝑛𝑢 𝑒𝑟𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑢𝑛 𝑢𝑛 𝐶𝑒𝑟𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝐶𝑎̆𝑠𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒? 𝑁𝑢 𝑑𝑒 𝑎𝑙𝑡𝑎, 𝑑𝑎𝑟 𝐴𝑟𝑡.304 𝑑𝑖𝑛 𝐶𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑃𝑒𝑛𝑎𝑙 𝑝𝑒𝑑𝑒𝑝𝑠𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑎𝑑𝑢𝑙𝑡𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑐𝑢 𝑝𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑙𝑎 6 𝑙𝑢𝑛𝑖 𝑑𝑒 𝑖̂𝑛𝑐ℎ𝑖𝑠𝑜𝑎𝑟𝑒.
Valoarea informației nu este intrinsecă ci vine din contextul în care este aplicată aceasta. Nu hârtia certificatului are valoare ci angajamentul statului că va acționa în baza lui.
Contextul este important. Biserica Ortodoxă nu oficiază nunți în exteriorul Bisericii, Primăria o poate face. Diferă mijloacele ulterioare de enforcement – statul te constrânge fizic, biserica se bazează pe condiționarea morală la care măreția clădirii bisericii contribuie semnificativ.
⚠️Trebuie să avem grijă cum și cui asociem imaginea statului.
Nu putem uita cum CEC, bancă de stat, a garantat, aparent, pentru FNI.
Această postare este demult amânată. Problema însă devine reală iar hate-ul inevitabil.
Implementarea blockchain poate fi sigură. În curând, prin eIDAS2 va exista și un cadru legal de recunoaștere a acestei fiabilități. Va fi o probă legală de sine stătătoare în trasabilitatea informației.
Blockchain este o tehnologie societală. Are sens numai în măsura în care cât mai mulți oameni colaborează într-un scop comun, fie el materializat și în operarea de noduri. La nivel superior, de business, aceeași oameni recunosc implicit valoarea informației găzduită de acele noduri.
Dincolo de o anumită amploare mișcările sociale sunt absorbite de stat, internalizate și legiferate. Pragul este dat de subiect și profilul psihologic al participanților. Unii oameni doresc ca guvernul să rezolve toate problemele, alții iubesc statul minimal.
Tehnologia blockchain are un mesaj social iar acesta este adresat preponderent celor care doresc să țină guvernul cât mai departe de viața lor. Just sau whishfull thinking, acești oameni înțeleg și își asumă consecințele.
Încă nu am auzit pe nimeni să spună că cei care au pierdut averi în speculații cripto merită ajutor social.
Însă cele două lumi nu trebuie să se întrepătrundă‼️
Nu trebuie ca cei care sunt dispuși să cheltuie pentru întreținerea a 3200 de copii ale bazei de date, doar pentru siguranță și independență, să se unească cu cei care cred că statul trebuie să garanteze baza de date, prin lege și eficient economic.
„𝑃𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑝𝑙𝑎𝑡𝑓𝑜𝑟𝑚𝑒 𝐼𝐶𝐼 𝐵𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑖̂𝑛𝑐𝑢𝑟𝑎𝑗𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑐𝑒𝑡𝑎̆𝑡̦𝑒𝑛𝑖𝑖, 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑎𝑓𝑎𝑐𝑒𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑐𝑜𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑒𝑧𝑒 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑎̆, 𝑎𝑣𝑎̂𝑛𝑑 𝑙𝑎 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑒 𝑢𝑛 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢 𝑟𝑒𝑔𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡, 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑 𝑠̦𝑖 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟 𝑑𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑧𝑎𝑐𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑒𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑔𝑖𝑡𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒, 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑟𝑖𝑖 𝑖̂𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑢𝑚 – 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑒, 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑟𝑖𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙𝑎̆, 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎̆𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑔𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒, 𝑐𝑎𝑑𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑖𝑎𝑟, 𝑡𝑖𝑡𝑙𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑟𝑖𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑐𝑒𝑟𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑎𝑢𝑡𝑒𝑛𝑡𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑐𝑒𝑟𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑒 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐𝑒, 𝑙𝑎𝑛𝑡̦𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑠𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑡̦𝑖𝑒 𝑠̦𝑖 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑣𝑖𝑧𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒, 𝑎𝑟𝑡𝑎̆, 𝑠𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑎𝑠𝑒 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑡𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑑𝑖𝑔𝑖𝑡𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎̆𝑟𝑖𝑖.”
⚠️ICI este o entitate publică aflată sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Din multe puncte de vedere Guvernul României ”este în ICI” mai mult decât a fost în CEC în scandalul FNI.
Mai mult, conducerea ICI nu ezită să-și clameze suportul din partea SGG când prezintă astfel de proiecte instituțiilor publice.
Real, acele NFT-uri nu au nicio valoare legală adusă de administratorul ICI. Sunt foarte sceptic că ANCPI va publica hash-uri de Carte Funciară sau că ar lua vreodată în considerare tranzacții imobiliare astfel înregistrate.
Însă se vor găsi destui oameni care să confunde informația cu contextul legal. Și care să creadă astfel în valoarea acestor NFT-uri pentru că, nu-i așa, sunt acolo, lângă actele de proprietate, drepturi comerciale și chiar banii guvernului.
Este o inițiativă greșită‼️
La nivelul SGG ICI are prea puțină atenție acordată, este lăsat pe mână câtorva oameni care, iată, par să nu înțeleagă sau chiar aderă la plan.
Dacă echipa ICI este atrasă de aceste umbre este ok. Statul însă trebuie să-și retragă orice afiliere cu ICI, spre exemplu prin vânzare, și, mai ales, trebuie eliminată orice valență de putere publică precum este administrarea RO TLD.
link https://www.oranoua.ro/ici-bucuresti-si-elrond-network-pun-bazele-unor-platforme-de-tranzactionare-de-active-digitale-nft-pentru-institutii-si-modernizeaza-sistemul-clasic-de-dns-si-tld-utilizand-tehnologia-blockchain-si/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu