miercuri, 2 noiembrie 2022

DNSC mărește salariile în Cancelaria PM



De curând a existat o mică inflamare prilejuită de un amendament la Legea care mărește salariile DNSC, care introducea un spor de 15% atât pentru DNSC cât și pentru Cancelaria Primului Ministru.

Mai există însă un amendament adoptat în comisia CDEP care transformă  DNSC de la „în subordinea Guvernului” la „în cadrul aparatului de lucru al Guvernului”.

Ideea nu este deloc rea, însă ar impune și alte modificări ⚠️ în vederea alinierii la Codul Administrativ.

Un amănunt, dar ar trebui să-și schimbe numele din Directorat în Departament, pentru a se integra între:

✅Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

✅Departamentul pentru relația cu Republica Moldova

✅Departamentul pentru Luptă Antifraudă – DLAF

Trecând la consecințe mai serioase, DNSC în exercitarea Art.5 a) 7, care îi permită să propună modificări legislative, nu se va mai adresa către MCID ci, în aplicarea Art.20 (6) din Codul Administrativ, va lucra cu SGG pentru inițierea acestora. 

Dar cea mai ciudată situație ar fi persistarea implicării CSAT în viața DNSC, în special în numirea conducerii acestuia. Aparatul de lucru al guvernului este cetatea Prim-Ministrului, el este suveran în deciziile cu privire la funcționarea sa. 

Crește riscul dat de abordarea salarizării printr-o grilă în legea de funcționare în locul modificării legii unice a salarizării. S-ar putea ca alți colegi din aparatul de lucru al guvernului să se simtă nedreptății și să se agite în această privință.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu