sâmbătă, 12 noiembrie 2022

Pamflet !

Un porumbel și-o porumbiță se întâlnesc pe-un fir. Încep o discuție pe un subiect la modă, împănată de complimente: „vai ce întrebare bună”.

Fiind pe fir, la înălțime îi aude tot cartierul cum:

🤦‍♂️ Confundă identificarea video cu autentificarea biometrică

🤦‍♂️ Vorbesc despre cazul unor gemeni identici și cad de acord că în cazul acestora sunt necesare măsuri suplimentare de securitate. Astfel neagă că imaginea de referință este cea de pe actul de identitate și sugerează că va fi folosită întreaga bază de date a populației. Astfel operațiunea nu mai este de confirmare a identității declarate de utilizator ci una de identificare la nivel național care ar putea produce rezultate fals pozitive și oarece probleme pentru utilizator.

🤦‍♂️ Acceptă să treacă lejer la un scenariu complet diferit, al supravegherii video, într-o asociere care subminează încrederea în identitatea electronică.

Sub fir, niște guguștiuci, iau notițe de publicat pe web, și-și imaginează că toate cele de mai sus o să fie folosite de ANAF și ONRC pentru interacțiunea cu cetățenii.

Eu rămân sub impresia dialogurilor „mă auziți – vă aud” și primesc un nou înțeles pentru „per aspera ad astra”  ca naturală temelie pentru îndrăznește să crezi prin tine însuți. Restul e tăcere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu