miercuri, 23 noiembrie 2022

Vot final CDEP - mărirea salariilor DNSC și CPM

Astăzi este în plen la vot final în CDEP legea de mărire a salariilor din DNSC și Cancelaria Prim-ministrului despre care am scris cu ocazia votării la Senat. Există însă unele modificări față de acea variantă.

După cum am anticipat Raportul celor 3 comisii din CDEP nu marchează ca negativ punctul de vedere al guvernului, nici nu scrie că acesta a fost contrazis verbal de reprezentantul trimis. 

Înțelegem însă mai bine problema salarizării în CPM. Astfel, când a fost reînființată, CPM a preluat 57 de angajați din SGG cu tot cu un spor de 15% „pentru complexitatea muncii” însă cei care au fost angajați ulterior, practic oamenii noului guvern, nu mai puteau beneficia de acest spor. Au rezolvat această problemă.🤝

O altă problemă rezolvată este că au rescris proiectul astfel încât să nu mai modifice legea de funcționare a DNSC ci chiar legea salarizării unice în care au modificat zona de anexe pentru a cuprinde salariile DNSC.

O modificare substanțială de formă care ar putea pune probleme de constituționalitate.

După cum spuneam, DNSC devine parte a SGG și astfel, după promulgare, SGG este cel care va fi inițiator de legislație pe zona de securitate cibernetică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu