marți, 9 mai 2023

Eveniment INA - „Viitorul cadru de acces la date pentru întreprinderi și cetățeni”

    Am dat-o în bară cu moderarea evenimentului! 😉 Trebuia să dureze puțin peste o oră, a durat fix 3!


Dar ...

Din cei peste 200 de invitați conectați circa 140 erau la final încă cu noi, 150 au depăși bariera de 120 minute conectate, am livrat în total aproape 30,000 de minute.

Subiectele nu păreau deloc facile, le mulțumesc participanților pentru că au înțeles importanța lor.

Voi reveni cu o postare după ce voi corela răspunsurile colectate prin survey.

Până atunci, avem o informație care ar putea fi titlu de presă generalistă: Viitoarea platformă de interoperabilitate va fi construită pe baza building blocks puse la dispoziție de Uniunea Europeană ca open source. Mă refer la sistemul OOTS care va fi baza atât pentru obligațiile specifice europene cât și soluția tehnică, cu o ușoară variație arhitecturală, pentru schimburile de date prevăzute de Legea Interoperabilității.

Am avut 6 intervenienți, titularii de dosar de la SGG, ADR, MCID. Am avut un public interesat să-i cunoască, cu un comportament interesat și exemplar.

Institutul Național de Administrație a fost o gazdă minunată, nu ne-a deconectat, ba chiar și-au arătat disponibilitatea de a aprofunda discuțiile dacă există cerere din partea administrației publice.

Mulțumesc tuturor celor care au contribuit, am simțit presiunea tuturor de a elibera public subiectele cărora le-au acordat ani și multă, de cele mai multe ori neobservată și neapreciată, MUNCĂ .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu