luni, 7 octombrie 2019

SPV și OPEN API 3

Prima reacție pozitivă prilejuită de evenimentul din Iulie dedicat API deschis de Spațiul Privat Virtual (SPV) a venit, nicio surpriză, din partea CivicTech Romania, o inițiativă non-profit pornită în primăvara lui 2017 de ex-bursieri GovITHub. Doi dintre cofondatori, Lucian Stuparu – fost bursier GovITHub și Marius Ghitoiu – fost voluntar GovITHub, au propus atunci să preia documentarea API-urilor SPV realizând-o conform standardului Open API 3.


Astăzi platforma, bazată pe ReDoc, a ajuns la zi și preia rapid dezvoltările specialiștilor Centrului Naţional pentru Informaţii Financiare (CNIF) din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. Este pregătit roadmap-ul pentru integrarea sa vizuală și funcțională în ecosistemul CNIF urmând a fi deschisă publicului și a deveni startul unui knowledge base modern dedicat comunității tehnice interesată de aplicațiile de administrare financiară.


Astăzi proiectul a evoluat având în testare 2 metode noi, de upload si stare mesaj pe POST, totul folosind și OAuth.

CNIF depune eforturi de apropiere de comunitățile tehnice românești abordând transparent și coparticipativ subiecte punctuale care pot fi sprijinite prin voluntariat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu