duminică, 7 iulie 2019

API SPV

Fermieri cu 10 oi, contabili cu 1000 de firme, IMM-uri si mari lanțuri de magazine - împreună reprezintă cei 570,000 de utilizatori ai Spațiului Privat Virtual [SPV], și fiecare dintre ei are necesități specifice. O diversitate ce face imposibilă optimizarea UI & UX într-un singur produs, o oportunitate pentru apariția produselor de nișă.




Soluția ? Accesarea funcționalităților SPV prin API de către utilizatori cu ajutorul unor aplicații gândite specific pentru fiecare tipologie, dezvoltate într-un mediu concurențial. Am avut onoarea de a organiza o întâlnire între echipa tehnică SPV din Centrul Național pentru Informații Financiare [CNIF] și câțiva dezvoltatori de aplicații capabili să ofere informații cu privire la necesitățile clienților pe care îi deservesc, fie ei companii sau persoane fizice. Astfel, împreună cu implementarea OAuth de către CNIF noile tipuri de operații propuse pot compune un pachet robust de servicii web capabile a fi consumate eficient universal,  de la marile aplicații enterprise până la simpli clienți de mobil. 

Cele două prezentări (funcționalități și tehnologie) și dialogul deschis de acestea reprezintă un eveniment poate mic pentru participanți dar un pas important pentru creșterea adecvării și disponibilității serviciilor publice. Evident, site-ul SPV rămâne disponibil în continuare, oricui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu