sâmbătă, 28 septembrie 2019

DBMS FLOSS @ CNIF #2

Eforturile Centrul Național pentru Informații Financiare [CNIF]  de apropiere de comunitățile tehnice românești au ajuns la un nou nivel. După sprijinirea activității de analiză arhitecturală despre care am scris Doru Ilași s-a angajat să sprijine și dezvoltarea propriu-zisă.

Concluziile primei etape fiind o abordare bazată pe FireBird acum va sprijini hands-on echipa CNIF în a construi o infrastructură de dezvoltare bazată și dedicată open source, va ghida metodologia de dezvoltare, va sprijini și se va implica în scrierea de cod specific, va asista migrarea datelor din Oracle în FireBird și va transfera know-how cu privire la administrarea și mentenanța FireBird.

Aplicația rezultată nu este spectaculoasă  ca volum sau provocări tehnice dar este îndeajuns de importantă pentru a exista siguranța că va fi adoptată și întreținută de echipa CNIF devenind astfel un punct de referință pentru FLOSS în cadrul organizației. Totodată există speranța ca această colaborare să atragă și alți voluntari, spre exemplu aplicația ar trebui completată cu un client web bazat pe Java.

La momentul actual contribuția lui Doru pare a fi în jurul a 20 man-days fără a exista însă o limită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu