marți, 30 septembrie 2014

Club OGP #8

 

Astăzi a avut loc Club-ul OGP pentru Septembrie, dedicat mediului de afaceri. Din punctul meu de vedere entitățiile comerciale au cel mai bun potențial de fructificare a datelor deschise prin prisma forței lor tehnologice și financiare. Astfel a avut loc încă un demers de atragere a acestora, de această dată folosind și asociații patronale ca diseminator al invitației noastre.

DSCN2762

 

Am avut și eu o bucată de prezentare unde am abordat introductiv datele deschise și portalul național. Am pus accentul pe licența de utilizare și înțelegerea contextului exact în care se plasează datele deschise. După prezentările noastre a existat un dialog cu publicul.

DSCN2791

Cea mai apăsată doleanță a fost de a se centraliza documentele consiliilor locale astfel încât să se poată afla când a apărut o noutate. Apoi s-au cerut bugetele autoritățiilor locale. Singura cerere legată de date deschise a fost o statistică relativ la valorile reale de tranzacționare a proprietăților imobiliare. Avem deci în continuare această problemă a cererilor punctuale aleatorii determinate de la fel de aleatoria prezență din sală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu