miercuri, 26 aprilie 2023

2 OUG-uri

Două proiecte ciudățele de OUG pe site la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.


Primul conține un singur articol, însă acesta agresează limba română omițând un predicat. Îi mai lipsește și claritatea, nu știm dacă doar se instituie posibilitatea de a avea radio analogic până în 2030 sau și prelungesc fără concurs licențele deja acordate, poate chiar prelungire gratuită.

Al doilea are o stufoasă expunere de motive din care aflăm că, în realitate, atunci când tehnologia 4G este folosită în modul VoLTE/IP nu se poate accesa 112, că nu mai poți forța terminalul să treacă în 2G/3G pentru că aceste rețele sunt pe cale de dispariție, nici AML nu funcționează, așadar ...

... se schimbă forma de raportare din partea operatorului, acesta nu va mai trimite IDul stâlpului ci direct în format GIS zona acoperită de acesta, calculată în condițiile momentului.

... operatorul va pune la dispoziție o funcționalitate automată de actualizare a localizării pe parcursul apelului la 112

... operatorul va pune la dispoziție, dacă este posibil, informație de localizare obținută pe baza echipamentului terminal. Nu știam până azi să aibă operatorul mobil/VOIP dreptul să culeagă localizarea mea exactă pe baza GPS-ului telefonului, de acum, dacă are chef, o are.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu