miercuri, 22 martie 2023

OECD și laboratorul de inovare

 




Am participat astăzi la evenimentul dedicat Laboratorului de Inovare creat la centrul guvernului cu sprijinul OECD. Ar fi trebuit să fie un eveniment mai degrabă festiv, nu a fost deloc așa.


Am nimerit această poză, zic eu elocventă, în care dna deputat PSD Simona Bucura Oprescu, Președinta Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, le explică stakeholderilor din panel câte probleme are această implementare.

Un discurs liber, absolut remarcabil, păcat că probabil nu rămâne înregistrat, axat pe principala problemă a noastră, dar nu și a Laboratorului – mentalitatea angajatului public. Nu are rost să-l reproduc dar cu siguranță voi urmării activitatea sa în comisia pe care o conduce.

Am avut și eu un comentariu, mai puțin coroziv instituțional, dar care a punctat lipsa de resurse alocate, în special politice, față de care trebuie să ne raportăm în judecarea acestei inițiative. M-a mai deranjat o exprimare în planul prezentat:

🔊 „Inovarea și digitalizarea merg adesea mână în mână și necesită mentalități similare, deschidere către învățare, orientare spre utilizatori, accent pe rezultate și impact, și evaluare frecventă. Digitalizarea poate ajuta la furnizarea de instrumente cheie care permit dezvoltarea unor soluții inovatoare. În același timp, digitalizarea necesită abilități și mentalități cheie asociate inovării.”

În opinia mea, digitalizarea ca formă primitivă a transformării digitale, trebuie neapărat să includă o componentă de inovare/reformă administrativă. Lumi diferite – reguli diferite.

Orice sugestie despre normalitatea digitalizării fără inovare este absolut neavenită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu