Salariile DNSC au primit un raport unanim favorabil din partea Comisiei IT a Senatului. Sunt însă lucruri de spus despre cum răsplătesc invitații ospitalitatea și deschiderea arătată de senatori.
Eu am fost primul abuzator, am vorbit în nume personal ceea ce nu este chiar ok din perspectiva regulamentului. Noroc că dl președinte al comisiei sen. Humelnicu m-a iertat după ce m-a mustrat.🙏
⚠️Sunt însă probleme mai serioase în relația dintre cele două ramuri constituționale.
Deși Guvernul avea aprobat un punct de vedere scris de respingere a inițiativei am avut surpriza ca dl. SGA al SGG GHELBERE să ne vorbească despre „rugămintea d-lui SG al SGG Marian NEACȘU ca acest proiect să fie aprobat”‼️
Din discursul DNSC care a urmat rețin afirmația că „OUG-ul nu a reușit să rezolve problema salariilor” și că acum este o necesară corecție.
⚠️Realitatea este alta.
OUG-ul DNSC a avut două variante. Prima conținea tratament preferențial salarial, varianta finală nu. Acest lucru s-a întâmplat pentru că pe circuitul de avizare Munca și Finanțele s-au opus. Tot ele au determinat si poziția scrisă a Guvernului.
Astăzi la masă au fost prezente doar instituții „digitale”, cu un interes direct în mărirea acestor salarii dat de o perspectivă profesională și secreta dorință de a crea un precedent.
Nu cred că SGG are dreptul legal de a exprima opinii contrare celor rezultate în ședința de guvern cum nici nu am crezut că a fost ok, cu ani în urmă, abordarea similară a MCSI care s-a opus verbal proiectului de lege adoptat de guvern cu privire la CEI.
În cele spuse de mine, printre altele, am sugerat și că forma actuală nu este „o omisiune” ci rezultatul unui proces instituțional de decizie. Am fost ascultat cu atenție și ... i s-a atras atenția d-lui Cîmpean că senatorii îl consideră responsabil să păstreze în timp nivelul profesional al angajaților DNSC.🤪
Cu alte cuvinte, când va concedia un angajat prins dormind cu capul pe birou, dl. Cîmpean va explica la proces că este mandatat verbal de Parlament să facă acest lucru .... Postez o poză cu posibili martori la care să apeleze DNSC, pentru că nu va exista un transcript oficial.
Cred că mai avem mult de îngurgitat democrație până să avem acele instincte care o țin în putere în marile țări occidentale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu