vineri, 23 septembrie 2022

Noi aprobări 5G

A mai fost aprobat un lot de producători de echipamente asociate 5G și lucrurile devin interesante!

Aceștia (HP, IBM, Oracle, Motorola, Maguay și Cloudbase) sunt aprobați „în vederea utilizării echipamentelor de infrastructură 5G, în condițiile în care tehnologiile, echipamentele sau produsele software comercializate sub numele sau marca acesteia provin de la operatori economici avizați în temeiul Legii nr. 163/2021”

Însă furnizorii aprobați anterior (Starc4Sys, Compania de Pază R.O și Concept Electronics) au fost autorizați „în vederea utilizării de tehnologii, echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor informatice și de comunicații de  interes național, precum și în rețelele 5G”.

Există două observații de făcut:

1️⃣ Deși criteriile de evaluare sunt identice acest nou lot este autorizat doar pentru rețelele 5G, nu și pentru infrastructuri informatice precum cloudul guvernamental. Foarte surprinzător având în vedere că vorbim de HP și Oracle.

2️⃣ A apărut o clauză suspensivă, 👉 în condițiile în care … [subansamblele și componentele] … provin de la operatori economici avizați în temeiul Legii nr. 163/2021.👈 Este închiderea unei portițe despre care se știa dinainte de adoptarea legii.

Așadar există și două întrebări de pus:

1️⃣ Nu este această clauză suspensivă o adăugare la lege?

2️⃣ Cumva Starc4Sys, Compania de Pază R.O și Concept Electronics, în lipsa clauzei suspensive, pot să rebrănduiască produse OEM însă au un management de încredere, care va face într-un mod responsabil acest lucru de altfel foarte necesar în cazul unor proiecte complexe?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu