miercuri, 21 septembrie 2022

DESHub - Septembrie 2022

 


A avut loc prima întâlnire DESHub, proiect inițiat de Asociația HappyCities, având ca partener MCID și dedicat dialogului dintre părțile care pot contribui la îmbunătățirea poziției României în DESI.

DESI - The Digital Economy and Society Index – este o evaluare anuală a CE cu privire la stadiul de dezvoltare a statelor membre în zona comunicațiilor și tehnologiilor digitale, iar România este tradițional pe ultimul loc.

Unii consideră DESI doar o știre de o zi în fiecare an, muniție în războiul politic. Alții poate văd în DESI povestea care însoțește mâna întinsă către banii europeni. Alții îl ignoră chiar dacă (in)acțiunea lor contribuie la rezultatul anual.

Noi credem că România merită și poate mai mult.

Este doar nevoie de atenție și coordonare. Vom încerca să contribuim - eu, Radu Puchiu și Mirela Mărcuţ, PhD – prin organizarea dialogului și sămânța primelor idei. Apoi credem că există oameni, inclusiv în administrația publică, care le pot duce mai departe, spre realitate.

Am fost impresionat de numărul și calitatea participanților.

Evenimentul a avut 2 părți, prima cu vorbitorii Radu Puchiu și Sebastian Burduja, a doua cu noi 3 și numeroase intervenții, în special din partea instituțiilor publice dar și din societatea civilă.

Ne vedem peste o lună discutând despre Capital Uman (digital) ! #DESHUB


Partea I: https://youtu.be/S8u23UqjeQY
Partea II: https://youtu.be/LTangzcja6c

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu