L-am asteptat cu o mare curiozitate, vroiam sa vad cum impaca cele 2 genomuri atat de diferite…. Au iesit cu ideea unui impozit pe venitul persoanelor fizice diferentiat pe praguri de venit: 8% , 12 %, 16%.
Nu sunt dezamagit – nu ma asteptam la ceva mai bun – dar sunt departe de a fi fericit …
Impozitul este in primul rand un principiu. El marcheaza plata serviciilor din cadrul contractului social dintre stat si cetatean. In afara de zeciuiala bisericeasca nu exista o traditie, o anumita valoare optima a impozitului. Acesta poate evolua in functie de conjunctura sau istorie … principiul trebuie insa sa ramana acelasi. Acesta este principiul cotei unice, principiu pe care eu il sustin considerand ca inglobeaza o cantitate satisfacatoare de solidaritate sociala.
Astfel astazi se renunta la cota unica. Pentru mine argumentul ca unora le scade taxarea iar celorlalti le ramane constanta este inca o jignire a inteligentei mele / noastre. Se transforma un principiu de baza intr-o tocmeala ieftina ce incurajeaza cetatenii sa se faulteze (taxeze) reciproc. Repet, nu conteaza valoarea absoluta a impozitului ci caracterul lui discriminatoriu. Noroc ca sunt doar vorbe … ma intreb ce se va intampla insa in preajma alegerilor daca aceasta idee va ramane , ceeace eu nu cred ( am impresia ca aventura USL va afecta serios PNL ) , suspectez ca multi simpatizanti sau chiar membri vor vota cu PDL. Oamenii inteligenti privesc intotdeauna spre viitor in timp ce razbunarea este intotdeauna arma prostilor …
Va fi din nou vot negativ
RăspundețiȘtergereDin pacate este posibil ... nivelul electoratului este foarte scazut, nu intelege mai nimic. Spre exemplu reducerea impozitarii se putea face prin cresterea deducerilor personale fara a sacrifica cota unica insa 90% nu ar intelege despre ce este vorba cu toate ca efectul financiar este acelasi.
RăspundețiȘtergere