marți, 7 iunie 2011

Istoria ANSE partea V

Am povestit in postarea anterioara cum Euromedia m-a lasat balta nedesemnand un Project Manager pentru implementarea ANSE si nealocand nici o resursa pentru culegerea datelor. O surpriza foarte neplacuta care m-a debalansat inclusiv financiar. In lipsa de alte idei mi-am adus aminte de alte competente …

Costin Stanicioara Impreuna cu Costin Stanicioara m-am apucat de facut studii si contractat locatii pentru diverse firme. Am fost si pe la Churchill Media dar clientul principal a fost Integral Media. Aceasta companie era condusa de un grup de tineri dintre care se remarca Alexandru Baculea. Acesta activa si in APER (partidul lui Melescanu) si investea un buget produs de altcineva in vremurile tranzitiei. Acestia neavand experienta noi le-am rezolvat partea de media dar din pacate unii dintre ei aveau impresia ca pot face vanzari ca in orice alt domeniu. Evident ca,  dupa ca a ajuns pe la 200 de panouri fara rezultate promitatoare,  investitia a fost oprita iar ulterior firma vanduta.

A urmat insa o surpriza care mi-a despartit drumul profesional de Costin. Acesta a continuat in media, a fost director de media la Churchill cand aceasta a fost cumparata de un fond de investitii si apoi vanduta catre Affichage. Impreuna cu Dio Boaca, Costin a infiintat Phoenix Media din care a iesit in cel mai bun moment. Desi i-a expirat perioada de neconcurenta astazi investeste in afaceri mai distractive parasind, temporar sper eu, aceasta industrie.

Surpriza de care vorbeam a venit intr-o zi sub forma unui telefon … un domn – Razvan Gules – s-a prezentat ca fiind directorul IT al Euromedia si s-a aratat interesat de proiectul anse. Spre surprinderea mea mi-a dat intalnire la pizeria Acapulco unde a venit cu prietena, imi amintesc ca ma simteam inconfortabil nefiind foarte sigur cu cine vorbesc. Ulterior s-a dovedit ca intradevar reprezenta Euromedia, ba chiar si pe actionarii acesteia, insa nu am inteles niciodata care a fost rolul si folosul lui pentru aceasta firma. Urmarea a fost ca am fost invitat la o a doua intalnire cu noul CFO al Euromedia: Radu Ancuta.

Radu Ancuta

Radu Ancuta a fost, pentru proiectul anse, inger si demon. Fara el nu s-ar fi nascut dar tot el s-a straduit cel mai mult sa-l omoare … La momentul intalnirii era proaspat CFO, angajat de catre Advent,  plin de energie si fara a avea nevoie sa-i explic eu de ce firma are nevoie de un sistem de management al informatiei. Statutul de CFO si reprezentant al investitorului ii confereau o mare putere in firma, practic era undeva imediat dupa Dl. Draghici.

Astfel in 27 Iulie 2000 am semnat restartarea implementarii anse, de aceasta data cu un plan clar si cu o mana de fier care sa puna oamenii in miscare. Pentru mine a fost un efort considerabil, practic livram cate un modul saptamanal. Programul meu zilnic era cam de aceasta natura: ora 14 ajuns in firma, pana la ora 18 verificare introducere date si discutii de analiza module viitoare iar de la ora 21 pana la 5 AM programare. Pe atunci eram capabil sa sustin acest stil de viata … astazi recunosc sincer ca nu.

Horatiu mi-a marturisit undeva prin 2003 cat de mult m-a urat cand a trebui sa introduca turnichetii de la metrou in anse … nu a fost singurul ! A fost munca normata si dificila – la introducerea datelor acestea erau verificate prin corelari si cateodata respinse – iar oamenii trebuiau sa lamureasca problema pentru a merge mai departe.

Treptat, modul dupa modul, aplicatia a prins contur si a inceput sa intoarca investitia firmei. Unora nu le-a convenit (spre exemplu a iesit mare vanzoleala cand am identificat poze de monitorizari identice presupus facute la date diferite) dar altii au inteles beneficiile si au imbratisat-o cu aceeasi pasiune pe care o daruiau si activitatiilor lor profesionale. Acestor oameni le va fi dedicata postarea urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu