sâmbătă, 27 august 2022

Casandra - sondaj pe Linkedin

În urmă cu o săptămână am vrut să aflu ce așteptări are bula mea de la funcționarii publici și cum a ajuns la acestea.

Fiind fan al învățării din experiența altora m-am aliniat la sistemul britanic care produce prim-miniștri prin cultura clasică și m-am raportat la povestea Casandrei întrebând dacă era cazul ca aceasta să facă mai mult. 

Mă interesa atât concluzia cât și ce știau respondenții din poveste.

Hai să vă reiau istoria într-o cheie modernă, aplicabilă zilelor noastre.

Casandra era fiica regelui Troiei, frumoasă și educată exclusivist. 

Fără a putea concura cu frații săi, Hector și Paris, își alege o carieră mai puțin vizibilă, în zona informațiilor – devine prezicătoare.

Frumusețea și familia îi permit să-l aibă drept maestru (conducător de doctorat?) pe Apolo care o desăvârșește profesional.

Însă acesta îi solicită favoruri sexuale ce îi sunt refuzate cu toate că, fiind zeu, se putea transforma în orice pe placul muritoarei, spre exemplu în taur.

Supărat mentorul purcede la o operațiune de defăimare profesională astfel încât oamenii ajung să nu mai creadă în profețiile Casandrei.

Astfel Casandra este ignorată când avertizează asupra consecințelor corupției lui Paris care truchează un concurs. 

Mai mult, când problemele sunt tot atât de vizibile pe cât aheii de pe plajă, tatăl ei îi cere să rezolve, tot ea, problema semnalată fără ai aloca și un buget. 

O pune să se mărite cu un escroc care părea o soluție facilă și nici nu solicita zestre. O face dar respectivul cade în luptă iar ea se retrage în templu ca preoteasă (că doar era vina ei, nu-i așa?).

Le spune să nu bage calul în cetate dar nu este ascultată.

La momentul cuceririi este violată în templu, moment în care agață și dărâmă statuia zeiței. Consecința este pedepsirea aheilor care au un foarte lung și complicat drum către casă.

Este luată de șeful aheilor Agamemnon și deși i se oferă tratament preferențial alege să rămână roabă. Moare odată cu uciderea lui Agamemnon de către soția sa infidelă.

⚠️

Cam asta ar fi viața unui personaj secundar din nomenclatura troiană.

Față de cele de mai sus 88% dintre respondenți i-au reproșat că nu a făcut mai mult‼️

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu