luni, 15 iunie 2020

Va fi masacrată OUG 38 ? (eIDAS #35)

OUG 38/2020 este mândria guvernului PNL, acel OUG care ar trebui să permită o digitalizare rapidă și flexibilă a administrației publice. Firesc, a ajuns și aceasta în situația de a fi aprobată de parlamentari, ne aflăm azi în situația de a aștepta un Raport de la Comisia TIC a CDEP.


Din păcate cealaltă comisie de raport, cea aferentă administrație publice, a emis prima un raport cu amendamente, iar acestea nu sunt deloc benefice. Pur și simplu au refuzat să apară sintagma ”act autentic” pentru un document electronic înlocuind-o cu ”au forța juridică probantă a înscrisurilor oficiale prevăzută de lege”, formulare care practic nu spune nimic.

Mai mult decât atât, au eliminat complet perla oug-ului, articolul care permitea, cei drept fără aplicabilitate în viitorul previzibil, utilizarea documentelor semnate avansat. Mai jos, intervenția mea și a AFSC:


Acest articol ar fi trecut dacă dl. dep PNL Moldovan ar fi  întârziat în ședința cu numai 1 minut mai puțin, în lipsa sa a fost egalitate și urmează a se relua. Întâmplarea participării de azi ar fi putut trece raportul însă poziția  PSD+UDMR+AFSC este clară și nu dă mari șanse pentru viitor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu