miercuri, 27 mai 2020

Consecințe (eIDAS #34)

Ne-am trezit în ziua următoare celei cu scandal că avem o nouă ședință a Comisiei ITC a CDEP, cu exact aceeași ordine de zi - cele 3 proiecte de legi aferente semnăturii electronice. Cu greu noi, cei interesați din exterior, am reușit să ne mobilizăm pentru a participa doar pentru a constata că participă numai cei 2 deputați USR: domnii Drulă și Zainea. Boicot !



Ne-am ales cu un discurs din partea celor doi calat pe idea modului în care USR vrea să rezolve problemele țării și toți ceilalți se opun. Noroc ca a fost online, dacă veneam toți pe furtună până la parlament ar fi ieșit cu scandal.

O altă noutate este, la nivel de zvon, că ADR a blocat inițiativa MFP de identificare video pentru înrolarea în SPV până când definitivează normele tehnice pentru acest tip de activitate. Sper să fie în curând, este un subiect care nu are de ce să mai fie amânat. Blocajul este bun, această metodă de înrolare a luat prin surprindere pe toată lumea, inclusiv din MFP, când a fost anunțată într-un eveniment public de șefa ANAF iar textul normei propuse era deficitar, scris de persoane evident fără nicio legătură cu IT-ul și bunele practici din domeniu.

ADR continuă să încalce legea și bunul simț, a trimis runda #2 de emailuri către sutele de persoane ademenite aiurea pe FB să se înscrie în Consiliul Național pentru Transformare Digitală. Nu numai că iarăși nu spune că în CNTD se regăsesc organizații prin reprezentanți, nu persoane, dar au mai inventat și limitarea de a participa în doar 1 din 7 grupuri de lucru. Ca să nu mai zic că ultimul grup - facturarea electronică - sare în evidență ca fiind probabil acolo doar pentru a justifica cheltuirea unor bani într-un proiect inutil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu