sâmbătă, 28 martie 2020

CTE reloaded

A fost publicată modificarea prin HG 222/2020 a modului de funcționare a Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională, un organism public la nașterea căruia am ajutat și în a cărui comisie tehnică m-am implicat total în perioada 2013-2017. 


Deși aparent modificarea era impusă de schimbarea gazdei, din MCSI în ADR, procesul nu a fost deloc simplu și pașnic. Pe circuitul de avizare, cel puțin așa am impresia, a fost combătută puternic inițiativa de a introduce între sarcinile CTE și avizarea oportunității proiectelor, subiect pe care nu am ezitat să-l abordez chiar și fără baza legală clară. Este totuși un mare pas înainte succesul introducerii acestei prevederi. O luptă egal de intensă a fost dusă pentru a respinge solicitarea eliminării obligativității avizului pe proiect, o prevedere care ar fi trecut totul în derizoriu. Toată această frământare a împins avizarea spre o durată de 2 luni, foarte stânjenitoare pentru proiectele din pipeline.

Altă schimbare semnificativă este extinderea listei de instituții, apar astfel MAI și Ministerul Muncii - doi utilizatori grei de date și piese importante în mult dorita interoperabilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu