luni, 10 februarie 2020

Scandalul 5G - poziții ANCOM

Să mă țin de promisiune, am selectat câteva afirmații interesante din partea ANCOM în dialogul lor cu opozanții 5G.





0:36:10 Este falsă afirmația că Uniunea Europeană consideră 5G un pericol pentru securitatea datelor, dimpotrivă a stabilit jumătatea lui 2020 ca termen pentru oferirea frecvențelor 5G în toate statele membre. Decizia 899 / 2017.

0:40:10 Tehnologic, 5G este mult mai sigur decât tehnologiile anterioare.
0:52:00 Nu mă pot abține și întreb de ce consideră petiționarul că vorbește în numele poporului român. Răspunde că ”atât timp cât mai există o persoană care gândește ca el” iar poziția este legitimă, vorbește în numele poporului :))
1:00:00 ANCOM are toate instrumentele legale și tehnice pentru a verifica dacă limitele impuse de legislație (respectiv prin Ordin al Ministrului Sănătății) sunt respectate dar nu se poate pronunța în privința justeții acestor limite.
1:02:25 atunci când a fost lucrată strategia națională 5G de către MCSI acesta a invitat Ministerul Sănătății să participe, la fel și Ministerul Mediului.
1:05:20 ANCOM operează o rețea de sute de senzori automați amplasați în orașe în locații de interes public (școli, licee, clinici medicale, piețe, mall-uri) care măsoară parametrii radio (nivelul cumulat al câmpului electro-magnetic) iar valorile live sau statistice sunt publice pe site. Nivelul măsurat nu a atins niciodată măcar 10% din nivelul acceptat medical
1:08:25 Afirmația precum că statul belgian a interzis 5G este falsă, au fost doar câteva declarații politice într-o campanie electorală locală. Nu există o cauzalitate legală cu faptul că în Belgia nu se fac teste 5G (precum în alte state membre) iar oricum Belgia va intra în infringement când nu va respecta termenul din vara aceasta.

1:13:15 În contextul în care sala afirmă că i s-a spus de către Ministerul Sănătății că nu au fost invitați de către MCSI să participe la creerea strategiei 5G, ANCOM afirmă că a văzut această invitație scrisă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu