luni, 17 februarie 2020

OGP PNA 2020-2022

Am participat Vineri la startul bâlbâit al procesului de co-creere a noului Plan Național de Acțiune OGP România. Mi-am testat cu această ocazie postura de blogger bullshit-buster 😁



Cum OGP este o activitate bazată pe voință politică m-a interesat în primul rând cine stă în capul mesei. Din păcate era dl.Cătălin Mihai, consilier al ss responsabil - dl. Lucian Petrica Rusu. Într-o sinergie curioasă OGP concurează cu Transgaz și protecția infrastructurilor critice pentru timpul d-lui Rusu iar Vineri a pierdut ! 



Pe restul scaunelor, vechii prieteni responsabili de OGP din instituții publice și o mână de reprezentanți din societatea civilă - mulți fără o idee clară despre țintele și mecanismele OGP.

Am avut și lobbisti agresivi precum dl Pădure de la ”PRO AGRO” care a aplicat o tactică clasică de atac inițial dedicat capturării atenției urmat de o atitudine rezonabilă menită a consolida o ipotetică detașase de pluton, însă majoritatea nu aveau o opinie, alta decât că, prin prezență, colaborează cu guvernul în OGP.

Dintre clasicii în viață i-am avut pe Florin Badita preocupat de miile sale de cereri pe L544, Septimius Parvu de la Expert Forum (EFOR) și Ovidiu Voicu a cărui organizație a devenit eligibilă pentru Comitetul de Coordonare OGP și al cărui discurs rezonabil și constructiv a beneficiat de contrastul cu intervențiile mele intempestive și acuzatoare ale unor mici ”inexactități” livrate de toate categoriile de participanți.

Deși milestone-ul era important, lipsa de reprezentativitate a gazdelor a temperat rapid avântul participanților rezultând un eveniment scurt, fără prea multe de povestit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu