duminică, 6 aprilie 2014

Ukraina nu mai este deschisă !

 

Am scris cu ceva vreme în urmă, atât pe acest blog cât și pe blogul oficial al OGP România, despre progresul adus de activitatea noastră, respectiv despre saltul de pe poziția 45 pe poziția 15, în Open Data Index. Acest top este creația Open Knowdlege Fundation și a deschis un trend fiind urmat de multe alte inițiative similare a căror relevanță este strict legată de prestigiul publisherului. Cum OKF este un brand de primă mână ne-am bucurat de această recunoaștere și am fost intrigat când linkul a fost redirectat. A reieșit că Open Data Census , varianta live a Index-ului, se extinde pentru a acoperii și comunitățile locale iar noul URL este https://national.census.okfn.org/.

 

Am avut însă surpriza să ne regăsim pe locul 14, având in continuare tot 575 de puncte ceeace a fost la prima vedere inexplicabil ! O cercetare mai atentă a vechii capturi de ecran:

arată ca Ukraina, care avea 735 de puncte a dispărut din fața noastră fiind retrogradată cu 0 puncte în subsolul versiunii actuale. Fișa Ukrainei disponibilă aici ne arată că toate informațiile necesită o nouă validare. Nu pot să nu mă întreb dacă este o problemă cu punctajul inițial al Ukrainei sau există o legătură cu recentele evenimente din Crimeea. Oricare ar fi explicația, nu mă așteptam ca acest lucru să se întâmple !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu