duminică, 6 aprilie 2014

Clubul OGP #2

 

După cum am povestit în postarea anterioară pentru a doua ediție a Clubului OGP am avut ca invitați reprezentanții unei companii americane specializate în oferirea de servicii de publicare a datelor deschise. Anterior primisesem reacții negative din partea unor membri ai societății civile cu declanșatori diverși, de la intransigență dogmatică până la suspiciunea că am fost corupți.

Club OGP 27 martie 2014

După cum se vede mai sus am avut ceva audiență, atrasă poate și de faptul că subiectul principal al întâlnirii au fost propunerile primite pentru planul de acțiune OGP.

M-a bucurat însă prezența unui grup de activiști, practic câte unul pentru fiecare mare domeniu de specializare, și a unui reprezentant al mediului de afaceri. Am apreciat modalitatea de prezentare a acestora, atât calitatea exprimării în limba engleză cât și abordarea axată strict pe calitățile și lipsurile produsului prezentat. Și invitații americani au apreciat dialogul chiar dacă opiniile exprimate nu au fost chiar cele așteptate, în special cele care relevau diferențe cantitative și calitative între universul open data românesc și cel american. Per total am parcurs cu succes o etapă obligatorie in procesul de evaluare a tuturor variantelor pentru un portal național open data. Ultima etapă va fi probabil pe 11 iunie când vom avea ca invitat un reprezentant al CE care va prezenta din punct de vedere tehnic cadrul de interoperabilitate dorit de CE pentru portalurile naționale open data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu