joi, 19 ianuarie 2012

Am fost la mitingul USL …

… si am plecat cu inima cam indoita !

Din punct de vedere organizatoric a fost mediocru. Iarasi l-au anuntat fara sa aiba in mana aprobarea si ne-au ametit cu schimbarea orei si locului. Nu s-au anuntat zonele si caile specifice de afluire asa ca toata lumea a vrut sa intre prin spatele scenei pe o alee de 3 metrii latime. Locatia a fost foarte incomoda, cred ca singurul lucru bun a fost oportunitatea unor poze cu Arcul de Triumf in spate pentru vorbitori. Poate ca au crezut ca triumful este contagios ?!?

P1190002

Cum am ajuns destul de devreme mi-am ales pe indelete un mesaj care sa ma reprezinte. Era o lista “aprobata” cu mesaje destul de cuminti insa oamenii au scornit rapid  altele, mult mai colorate.

In urmatoarea jumatate de ora ne-am mai inmultit apoi a inceput un fel de miscare de apropiere de scena. Apoi o miscare inversa, totul pe 30 de metrii de strada , care a reusit sa ne inghesuie bine si in acelasi timp sa indrepte cu spatele la scena o gramada de oameni.

P1190014

Cum era mult zgomot deodata parca am realizat ca cineva tinea un discurs. M-am dus spre scena si am reusit sa ma apropii intr-o laterala la 50 de metrii, loc unde se auzea cate ceva.

Vorbea fostul celebru naist Gh. Zamfir batand campii cu gratie. Lasand-ui deoparte grandomania acesta a luat-o rau pe aratura  cu idei precum “dacii i-au civilizat pe romani”. Cei din jurul meu , care erau simpatizanti si nu membrii organizati, au inceput sa faca misto de el si sa-i strige sa ne lase. Apoi a urcat pe scena Sorin Rosca Stanescu care ne-a anuntat, oroare, ca vrea sa se inscrie in PNL. Este uimitor cum poate crede conducerea PNL ca acest afacerist obisnuit al campaniilor de presa orientate pentru castigarea de avantaje economice ar putea fi vreodata perceput de alegator ca fiind dispus sa-l ajute. Daca ar fi intentionat vreodata aceasta, ar fi inceput prin a scrie articole informative, impartiale, corecte , cam ceeace face un ziarist adevarat.

P1190022

A urmat apoi Dl. Cernea care, intr-o miscare indrazneata, s-a erijat in purtator de cuvant al celor de la Universitate declarand ca plecarea presedintelui este principalul lor scop. A uitat sa mentioneze nemultumirea lor pentru actuala clasa politica …

A urmat Dl Constantin de la PC, total insignifiant, apoi Dl Ponta neremarcabil. Singurul care a atins in discursul sau puncte de interes pentru cei din jurul meu a fost Crin Antonescu. Dupa terminarea discursului acestuia am plecat intr-o vizita din zona unde am vazut pe tv marsul spre Universitate.

Imi este teama ca managerii USL cad in eroarea de a crede ca reactia masei din fata tribunei este aceeasi cu cea a poporului. Cei din jurul meu asteptau un anumit lucru pe care l-au primit, doar partial, doar de la Crin. Fiecare politician are o anumita marja de timp in care sa atinga un nivel critic iar daca esueaza trebuie sa dispara. Dr. Arafat a atins acest punct al confirmarii, mai toti oamenii politici nu. Ma intreb , spre exemplu, de ce credea Ludovic Orban ca ar putea fi primit bine in piata ? Pentru ca vorbeste bine limba romana ? Pentru ca stie sa cante la chitara ? Pentru ca este un bun animator de petreceri ? Care este realizarea sa din anii in care a fost ministru care sa merite sa-i recunoastem un statut aparte ? Unde a facut el diferenta ? Daca in momentul desemnarii candidatiilor nu va fi o inoire semnificativa votul nu va merge la USL. Oamenii nu mai vor aceleasi figuri de figuranti incompetenti si hoti. Si ,fie vorba intre noi, din punct de vedere doctrinar PNL= PDL <>PSD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu