duminică, 14 februarie 2021

going nowhere (pscid #4)

Se strâng informații care ne arată futilitatea acestui proiect. Reamintesc că acesta ar trebui să includă o ❌procedură automată❌ , fără interlocutor uman, de identificare video pe baza CI. Iată ce am primit de la Diaspora Civică Berlin cu privire la acceptarea CI românești în procedura de identificare video din Germania:

Identitity Trust: 👉”For a successful ID check via video, important features must be present. These include important security features. This is a preventive approach against fraud to check authenticity. Unfortunately, the Romanian identity card does not have the required optically variable features and therefore cannot be verified for authenticity via Video-Ident.”👈

Apropo, Video-Ident implementează o procedură cu personal uman

Nemții fac referire la lipsa de pe CI a acelor elemente de siguranță care sunt vizibile într-o convorbire video, spre exemplu holograme și print cu cerneală care își schimbă culoarea în funcție de unghiul din care este privită. Este imposibil ca Germania să accepte notificarea unei scheme naționale eID bazată pe verificarea automată a unui ID fără nici un element de siguranță utilizabil.

În cel mai negru scenariu, pentru că banii vor fi fost irosiți cu PSCID și pentru că CEI va necesita reader USB, mai complicat de utilizat, statul va fi practic forțat să notifice eID-urile furnizate de companiile private către comisie și iarăși ajungem de unde am plecat cu semnătura electronică, într-o ofertă scumpă și limitată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu