A trecut o lună de la precedenta postare pe această temă, s-au mai întâmplat câte ceva ... Amânările sincronizate au dat de gândit, fiecăruia după posibilități. Eu am abordat PNL și USR încercând să explic că este o lege bună, importantă, fără influențe politice și că nu merită să devină marfă politică fără a fi înțeleasă în prealabil. Am răspuns întrebărilor pe text, am accentuat beneficiile pe e-guvernare.
Spre zona puterii nu m-am îndreptat din două motive. Odată pentru că, în zona guvernului, când, în 2017, discutam despre documentele electronice MCSI a trimis un reprezentant fără să-i dea și mandat iar atunci când am întrebat dacă ar fi dispuși să îmbunătățească și legea arhivelor electronice (L135 din anul 2007) a venit cu răspunsul că sunt suprasolicitați și nu au capacitate pentru asta. MAI nu are un interes natural pe subiectul documentelor introducându-l la solicitarea grupului organizat la SGG iar tema descentralizării le este desigur clară fără să fie nevoie de trageri de mâneca din exterior. Cât despre decizia politică, în mod evident nu este a membrilor PSD ai comisiei ITC a CDEP fără a fi clar cine o are, în opinia mea s-ar încadra în marele număr de subiecte lăsate de izbeliște în favoarea celor presante pentru conducerea lor.
Așadar nu sunt multe acțiuni spectaculoase și în mod sigur nimic cu un impact garantat. Totuși Marți am asistat cu plăcere la avizarea proiectul de lege, fără nici un comentariu, în Comisia Administrație condusă de dl dep PNL Roman, în Comisia ITC lipsind de pe ordinea de zi. Nici Marțea viitoare nu pare că va fi discutat în Comisia ITC condusă de dl dep USR Drulă.
Nu am de unde să știu dacă există o decizie politică pe acest subiect, vom vedea în ședința de raport care va avea loc în comisiile de Cultură și Juridică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu