vineri, 18 mai 2018

eIDAS #16 - AmCham


Astăzi am avut onoarea de a susține proiectul de lege CEI în fața comitetului IT al AmCham – camera de comerț americană. Am ajuns să am această întâlnire destul de greu, motivat fiind de opinia AmCham cu privire le proiectul de lege făcut de MCSI pentru semnătura electronică. După ani de zile de cereri pentru înființarea poziției de CIO guvernamental, în aceasta, AmCham critică rolul CIO de a stabili modalitățile de autentificare în platformele publice și cere ca această decizie să aparțină MCSI ! (Art.32)

M-am hotărât deci să fiu și eu ofensiv, în definitiv advocacy-ul se poate face în ambele direcții. În ora avută la dispoziție am încercat, folosind această prezentare, să arăt că echivalarea cu semnătura olografă nu este atât de semnificativă cât timp semnătura olografă este mai degrabă un atavism, o tradiție ruptă de societatea tehnologică de astăzi.

UTI fiind membru iar deciziile fiind luate prin consens nu mă aștept la o susținere concretă din partea AmCham, sper însă că m-am asigurat împotriva unei luări de poziție contrare CEI. Am vorbit și despre Legea Arhivelor și beneficiile proiectului pentru documentele electronice însă nu a fost timp și pentru prezentarea pregătită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu