duminică, 24 septembrie 2017

August, pe scurt


Mă mustra conștiința așa că încerc să înghesui câteva subiecte notabile ale lunii August. Am scris deja despre ședințele de la CDEP, acestea au avut atașată și destulă muncă de analiză și convingere a altor persoane și instituții. Am încercat să caut o soluție de mijloc în care să lase în pace administrația, se pare însă că unii vor totul!.


Pentru că tot nu vrea nimeni să spună clar ce înseamnă și cum se aplică privacy by design s-a întâmplat să iau eu în piept problema oarecum din întâmplare. Am pornit de la niște prevederi legale grăbite prin Ianuarie și greu de aplicat astăzi și am ajuns să conturez împreună cu două ministere și transportatorii de călători pe cale ferată din România un sistem de acordare a gratuităților ale cărui deconturi să nu conțină date personale care să expună via GDPR companiile riscului unei amenzi de până la 20.000.000 euro. Aștept să văd ce decizie va fi luată la nivel înalt însă oricum a fost un excelent exercițiu de co-creare a unei politici publice și a modalității de implementare a acesteia.

O altă evoluție interesantă este demisia lui CB din postura de consilier al premierului. După șase luni derulate conform previziunilor mele – a făcut un nou site, i-a scris premierului, same story – cineva sau ceva l-a făcut să plece. Nu m-am interesat de motiv dar trebuie să fie important , conform zicalei cum că nu pleacă câinele de la măcelărie.

Toată luna August m-am străduit în CTS să conving MCSI că un anume proiect trebuie făcut corect și nu doar de ochii UE. A fost genul de miză care m-a expus puternic și a provocat o poziționare directă a altor oameni care până atunci erau foarte bucuroși să scoată castanele cu mâna mea. Acum la final am tras linie și am ajuns la concluzia că încrederea nu este numai un cuvânt pe baza căruia am fost angajat ci, alături de respect, trebuie să existe minimal în relațiile mele cu alți demnitari. Din fericire în primăvară am refuzat să mă mut pe cabinetul respectivului domn dar astăzi, când cele două îmi lipsesc cu desăvârșire văzându-l doar ca un impostor care a distrus un concept de care aveam enormă nevoie, pentru a nu mai avea nimic de a face cu el am decis ieri să-mi cer retragerea din CTS.  Renunț astfel la locul din primul rând dintr-o stagiune care se înrăutățește pe zi ce trece, stricată, culmea, nu de vedete ci de eșalonul doi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu