duminică, 9 octombrie 2016

Hackathon GovIThub

 

Fiind plecat întreaga săptămână la Madrid pentru IODC 2016 și ședința bianuală a grupului de experți PSI al CE am plecat cu Radu  în momentul când tocmai fusese definitivată lista de bursieri și m-am întors în plin eveniment – practic am participat doar în ziua a doua.

hackathon proiecte govithub

 

Astfel am ratat un moment important, cel al discuției despre proiectele de realizat, discuție esențială în opinia mea pentru succesul programului. Văzând lista celor pentru hackathon am impresia că descrie, în esență, ideile bursierilor fără prea multe influențe guvernamentale. Cum această acțiune pare să fi avut ca scop principal facilitarea întâlnirii bursierilor cu voluntarii și ceva expunere mediatică no harm is done.

Pe badge-ul meu am rugat să se scrie helpdesk, o descriere elocventă – dacă sunt întrebat despre mediul guvernamental răspund cu plăcere, propun și soluții cu deplina libertate de a fi sau nu luate în considerare. De astăzi există și o pagină oficială de facebook a programului, aud că vor fi desemnate și persoane să-l reprezinte în spațiul social-media, pot deci sta relaxat și urmări încotro ajunge proiectul. Oricare va fi fost rezultatul nu poate fi decât spectaculos datorită forțelor înrolate, sunt bucuros că am oportunitatea de a-i fi prin preajmă și de a mai învăța ceva nou din manualul de guvernare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu