sâmbătă, 13 iunie 2015

2 Cluburi

 

Da … am rămas atât de în urmă cu postările încât chiar m-am gândit dacă nu ar fi cazul să închid acest blog. In acest weekend voi încerca să recuperez, chiar dacă scurt și accelerat. Voi condensa în această postare două ediții de Club OGP.

20150430_110841

 

Ediția nr. XIII l-a avut ca invitat pe Tim Davies care a prezentat principiul, bunele practici și standardul ce compun noțiunea de Open Contracting. Pe un anumit segment România va fi lider fiind primul guvern la nivel mondial care va publica începând cu luna Decembrie 2015 datele referitoare la achizițiile publice în format OCDS. Avem o colaborare strânsă atât cu grupul de lucru aferent acestui subiect cât și cu echipa Băncii Mondiale ce patronează această inițiativă. Ușor, ușor ajungem să fim noi cei care dau sfaturi altora.

Capture

Ediția a XIV-a de Club OGP a fost dedicată companiilor mici – start-up – și modurilor prin care acestea pot face afaceri pe baza datelor deschise. Pe scurt, au fost prezentate exemple de aplicații / servicii online ce pot fi create de companii mici și utilizate de companii mari … Spre exemplu module de mentenanță predictivă a echipamentelor energetice expuse intemperiilor, formule de evaluare a riscului în industria asigurărilor, etc. Un moment controversat a fost acela când Ciprian Jichici, în calitatea sa de Consilier Local în Timișoara, a anunțat public întenția lor de a nu publica date raw ci de a oferii servicii online de interogare a căror utilizare să fie controlată astfel încât să se descurajeze utilizări maligne ale informațiilor. Este prima apariție în România a acestei abordări considerată la nivel mondial ca o măsură concretă de forțare a respectării prevederilor din licență și legislație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu