marți, 7 ianuarie 2014

2013 - scurt bilanț

În mod tradițional prima postare a noului an este o evaluare a celui vechi ... așa că mă voi conforma.
În plan profesional în mod evident integrarea în echipa Cancelariei Primului Ministru a adus noi perspective, oportunități și responsabilități. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu un mare număr de șefi ai departamentelor IT din mediul guvernamental, să încerc să înțeleg realitatea mediului în care își desfășoară activitatea. Mi-am format și  idei despre cum ar trebui îmbunătățite lucrurile, mai trebuie să găsesc cea mai bună metodă de promovare a acestora, mai exact trebuie să încerc să fiu mai diplomat ... pentru că nimeni, la nici un nivel, nu poate face exact ceea ce dorește.

Pe partea practică, Open Data, doar  în a doua jumătate a anului 2013 am adus România de pe locul 45 , din preajma Bangladeshului, pe locul 15, imediat după Canada,  în Open Data Index .

Este dovada vie a ceea ce am susținut întotdeauna, majoritatea problemelor sunt rezolvabile, totul este să se ocupe cine trebuie de ele. Dar poate cea mai mare realizare va fi considerată una total neașteptată, identificarea oportunității și mijlocirea simbiozei dintre Punctul de Contact Unic și programul guvernamental pentru reducerea costurilor administrative. Sper ca astfel în cursul anului 2014 să devină disponibile pentru depunere online mii de documente și formalități administrative.
În plan personal o realizare importantă pentru liniștea mea sufletească a fost ieșirea amiabilă din indiviziunea avută cu unchiul meu pentru anumite proprietăți. Spre finalul anului am reușit aducerea acestora la un standard de calitate adecvat pieți cu un bonus pentru Simona care, cu această ocazie, a realizat ce implică să fi diriginte de șantier.
În concluzie, a fost un an interesant și solicitant care își va da roadele, sper, în 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu