miercuri, 11 aprilie 2012

Revista saptamanii

Nu este un titlu chiar corect deoarece ma refer doar primele zile ale saptamanii, sa speram insa ca nu vor fi surprize spre final.

In legatura cu conflictul Crin – Chiliman senzatia mea este ca dl. Chiliman a ajuns in aceasta situatia mai mult datorita anturajului sau, adevarata tinta si sursa a problemelor. Si la sectorul 4 a fost destituit presedintele de filiala si, chiar daca nu mi-a fost clar imediat, Biroul Politic , cel care compus fiind din circa 25 de membri asigura teoretic conducerea filialei. In realitate cam toate faptele de substanta, printre care si cele incriminate, nu ajung sa fie supuse la vot nefiind o decizie colectiva. Totusi biroul a fost demis iar dintre componentii lui doar cativa pastrati, restul fiind adusi se pare din alte filiale. Toata actiunea pare o reeditare a perioadei fanariote cand domnitorul era schimbat cu firman de la inalta poarta … dinpacate actiunea a fost total lipsita de transparenta. Nu a fost prezentat membrilor simpli noul presedinte – Dl. Daniel Chitoiu –, nu a fost facuta publica oficial componenta noului BP. Pur si simplu unii au primit telefoane sa se prezinte la sedinta, altii nu, nici o explicatie despre criteriile de selectie. Pana dupa Paste nu se anunta nimic care sa rezolve aceasta inabilitate, daca se va rezolva vreodata! Frustrarea este maxima deoarece se vorbeste ca acest provizorat s-ar putea intinde pana dupa alegerile parlamentare sau chiar prezidentiale. Daca pe vremea fanariota se practica omorarea curierului si distrugerea firmanului astazi nu sunt prea multe solutii pentru cei nemultumiti. Nu ii vad dispusi sa se retraga din partid insa ii vad perfect intr-o ipostaza lipsita de entuziasm, cu iz de greva.

Sincer eu ma asteptam in acest context la mazilirea doar a catorva membri ai BP dintre cei atasati de Geani urmata de o miscare de recastigare a celorlalti, inclusiv prin readucerea la normal a numarului de candidaturi eligibile pentru consilul local. Iata insa ca zicala “pe cine nu lasi sa moara nu o sa te lase sa traiesti” este la mare pretuire si se prefera alienarea tuturor, fara a cerceta fiecare caz in parte. Una peste alta am o senzatie neplacuta legata de aceste evenimente. In orice caz, daca nu vor lua contact direct cu membrii si se vor baza pe sefii de cartiere (care sunt majoritatea dintre cei maziliti)  situatia va evolua de la rau spre mai rau.

Aud la stiri ca astazi guvernul a pus in dezbatere publica ideea de a permite doar retrocedari in bani si limitat la 15% din valoarea de piata. In opinia mea era foarte posibil ca aceste retrocedari sa nu se acorde de la inceput. In definitiv nationalizarea a fost un act legal conform legislatiei unui stat recunoscut de catre toate statele lumii. Schimbarea regimului comunist nu a fost facuta in nici un caz de si pentru cei nationalizati. Ideea de a intoarce toate actiunile comunistilor este iluzorie dupa 50 de ani de conducere a acestora. Totusi nu este corect sa se aplice un standard atat de diferit unor oameni aparent egali. De ce cei pilosi , mituitori, falsificatori de acte, sa primeasca de 6 ori mai mult decat cetatenii normali si totul odata nu lungit pe 15 ani ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu