miercuri, 9 martie 2011

Documentare

Daca tot am apostrofat HBO mai demult pentru un documentar paralel cu realitatea astazi il voi lauda … am vazut America de dreapta (RIGHT AMERICA: FEELING WRONGED - SOME VOICES FROM THE CAMPAIGN TRAIL). Acesta a fost filmat in timpul campaniei electorale din 2008 si ne expune motive pentru care unii cetateni americani il sustineau pe McCain contra lui Obama. In principal erau: este negru, este musulman, este socialist …

image524137_-_768

Al doilea documentar tocmai a castigat Oscarul: Inside Job . Acesta se apleaca asupra erorilor, complicitatilor si marsaviilor ce au dus la aparitia crizei curente. Fara a avea accente politice exista reliefata si o anume vina a lui Obama in selectarea unor oameni pentru pozitii cheie, oameni ce proveneau din sistem si era improbabil sa ia masuri decisive impotriva lui. In opinia mea aceasta greseala de alegere a colaboratorilor ii este imputabila pe deplin, stia ca exista o explozie iminenta si totusi si-a ales oamenii pentru renume lor si nu pentru job-ul pe care l-ar fi avut de facut.

Cu adevarat trist este ca nici unul dintre americanii care propovaduiau apocalipsa in cazul alegerii lui Obama nu au anticipat aceasta problema. Nimic dintre cele reclamate de ei nu s-a adeverit (de exemplu ca la inaugurare Obama ar fi urmat sa jure pe Coran) si nici unul nu a mentionat ceeace ii va lovi cel mai tare.

Si uite asa merita sa evaluam ideea ca alegerile libere nu sunt pentru a imprima directia buna pentru o tara ci doar pentru a disipa responsabilitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu