marți, 9 noiembrie 2010

O zi plina

Dimineata am fost la un eveniment organizat de Camera de Comert Francezo – Romana legat de oferta firmelor franceze de software pentru administratia centrala si locala. Nume grele gen Thales, Bull, Xerox, etc.

Mesajul reprezentantului ministerului a fost ca firmele franceze nu sunt destul de agresive in a-si promova interesele …. orice se poate intelege din asta … apoi intr-un dialog pe care l-am avut cu acesta am incasat o salva de promisiuni si neclaritati de un tupeu remarcabil. Astfel intentia ministrului Vreme (anuntat ca participant dar care si-a trimis un reprezentant) ar fi sa introduca obligativitatea utilizarii standardelor open in comunicatia dintre institutii si sa elimine caracterul de monopol al marilor companii in dezvoltarea marilor proiecte informatice. Binenteles ca a refuzat sa ofere un termen in care aceste lucruri ar trebui sa se intample …. iar daca nu se intampla este desigur vina opozitiei !

Apoi am fost la mitingul lui Mircea Badea & Ciutacu. O organizare foarte proasta, practic nu i-am auzit sau vazut nici o secunda. Participantii erau oameni in medie de o buna calitate, chiar doamne ce-si gaseau fericirea in a striga din toti plamanii “Iesi afara, javra ordinara!”

Am vazut prin presa diverse cifre ca numar de participanti, eu nu ma pricep dar as fi jurat ca au fost peste 1000 de persoane. Personal n-am scandat nimic, cred ca prezenta mea in piata a fost un semn clar de sustinere, mult peste orice postare pe internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu