miercuri, 3 noiembrie 2010

Ce soluţii au avocaţii şi angajatorii pentru reducerea costurilor fără concedieri ?!?

Pentru ca este un subiect de mare actualitate si aplicabilitate imediata am zis sa fac un efort si sa particip la conferinta cu titlul de mai sus aflata sub egida Ziarul Financiar. Iata in continuare o imagine oficiala, folosita de ZF

img-8868

in care eu joc rolul de flacara violet …

Ar fi trebuit sa stiu ca fiind organizata de un birou de avocatura nimic nu o sa fie direct, precis, concis si aplicat. A fost un sir de prezentari juridice asupra legislatiei muncii, utile pentru mine ca nespecialist dar fara sa contina nici o sugestie practica. Apoi au vorbit invitatii, gata sa ne impartaseasca din experienta lor la nivel corporatist. Astfel reprezentantul EON ne-a explicat dragalas cat de bine este sa apelezi la externalizare si cat de mult te gandesti cum sa o faci. Cu toate ca a fost intrebat exact de reporterul ProTV cat a castigat financiar din externalizare nu a vrut sa raspunda.

Apoi reprezentantul Petrom ne-a spus o poveste despre raspunderea corporatista, despre cum pentru cei 25.000 de fosti angajati compania a angajat 40 de specialisti care au oferit training, consiliere, cam tot ce ofera si AJOFM. Nu a spus si cu ce rezultate dar in final am aflat ca au primit pentru asta 5.000.000 euro europeni. Cred ca au facut eforturi mari in acest proiect …. sa numere banii !

Parea ca in sala nu sunt decat reporteri veniti la o masa gratis si avocati concurenti veniti la furat clienti asa ca m-am enervat si le-am pus cateva intrebari practice la care am primit raspunsuri vagi.

In final a vorbit fostul ministru Seitan care in primele 10 minute a reusit sa spuna nimic, cu detalierea ca lasa sa se inteleaga ca ar sti care sunt problemele de rezolvat dar se facea ca uita ca pana cu o luna in urma el era cel care trebuia sa le rezolve. M-am enervat si am plecat in mod demonstrativ chiar daca nu cred ca i-a pasat cuiva. Oare care a fost utilitatea evenimentului ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu