miercuri, 31 martie 2010

Prima mea injurie politica

Astazi am fost facut retardat pe site-ul Realitatea FM , in pagina de comentarii la emisiunea live moderata de Bogdan Nicolescu ce a avut ca tema intrarea lui Teo Trandafir in politica prin candidarea in alegerile parlamentare din Colegiul 19, Bucuresti.

Pentru prima data am avut o interventie LIVE la radio, functioneaza cam asa: suni la numarul spus pe post, raspunde o doamna, iti noteaza datele si te suna inapoi la momentul potrivit.

Am vorbit despre o analogie ce imi pare evidenta, cea cu Dl. Cristian Topescu - Senator PNL. Atat Teo cat si Dl. Topescu au fost vedete mass-media (cu un avantaj cert profesional pentru Dl. Topescu). Amandoi s-au epuizat mediatic apoi si-au dat imaginea pentru sume considerabile unor institutii de presa cu probleme. Dl Topescu s-a dus la ProSport cand echipa anterioara a plecat in bloc, Teo s-a dus la Romantica ce se zbatea in mediocritate. Ambii nu au reusit nimic notabil ca manageri. Apoi Dl. Topescu a intrat in politica aparand out-of-nowhere in colegiul meu electoral clamand dorinta sa politica de a promova si sprijinii sportul. Teo este putin mai in spate, venind acum la aceste alegeri intarziate clamand ca vrea sa ajute copiii in dificultate.

Recunosc ca, cu toate simpatiile mele liberale, nu l-am votat pe Dl. Topescu. Eu consider ca pentru a-ti atinge tinta trebuie sa ai vointa si putinta. In astfel de cazuri vointa este dubitabila in cazul persoanelor ce istoric si-au mai vandut imaginea dar putinta este masurabila iar in opinia mea ambii nu sunt deloc convingatori pe plan politic. Ulterior devenind membru PNL am aflat ca Dl. Topescu refuza orice contact cu organizatia PNL din conducerea careia face parte de drept si isi manifesta deschis dispretul fata de notiunea de politician. Cred ca ar trebui sa-l ia ca exemplu pe actorul Mircea Diaconu (deputat PNL) care, in numeroase aparitii, a reusit sa-si sustina punctele de vedere, in esenta de natura liberala, fara demagogie, convingator si cu bun simt. Despre Dl. Topescu cunosc ca a avut o initiativa politica ca, o zi pe saptamana, sa fie oprite lifturile astfel incat parlamentarii sa faca sport urcand scarile ...

Cred ca Teo este echivalentul obstacolului anti-tanc. Este pusa de PD-L in drumul contracandidatului cu sarcina de a-l opri iar daca cumva castiga va fi lasata linistita sa-si duca zilele in Parlament. Nu va avea nici o sansa de exprimare, nici un suport politic, nimic din ceeace este necesar ca sa schimbi ceva.
Nici Dna Minca, fosta de la Loterie, nu-mi inspira un deosebit entuziasm. Este un politician oarecare, de mica anvergura ce a avut sub fund un munte de bani si se pare ca s-a ocupat de ei cum trebuie.

Si ca sa inchei, pe site am fost facut retardat si motiv de a parasi tara pentru ca am comparat-o profesional pe Teo cu dl. Topescu acesta fiind un munte sacru spre deosebire de iubitoarea de manelisti. Din pacate amandoi , pe plan politic, sunt la fel de agiamii iar votantii ar trebui sa constientizeze ca voteaza pentru parlament si nu pentru topul popularitatii.

Un comentariu:

  1. Da, iata ca s-a facut de ras dovedind lipsa de bun-simt. Este foarte corect sa votezi cum crezi ca-ti cere electoratul este insa urat sa te bucuri impreuna cu adversarii politici. In loc de aceasta ar fi trebuit sa spuna ca este trista pentru faptul ca a ajuns in situatia de a fi opusa celorlati membrii a echipei din care inca facea parte.

    RăspundețiȘtergere