Astazi am fost facut retardat pe site-ul Realitatea FM , in pagina de comentarii la emisiunea live moderata de Bogdan Nicolescu ce a avut ca tema intrarea lui Teo Trandafir in politica prin candidarea in alegerile parlamentare din Colegiul 19, Bucuresti.
Pentru prima data am avut o interventie LIVE la radio, functioneaza cam asa: suni la numarul spus pe post, raspunde o doamna, iti noteaza datele si te suna inapoi la momentul potrivit.
Am vorbit despre o analogie ce imi pare evidenta, cea cu Dl. Cristian Topescu - Senator PNL. Atat Teo cat si Dl. Topescu au fost vedete mass-media (cu un avantaj cert profesional pentru Dl. Topescu). Amandoi s-au epuizat mediatic apoi si-au dat imaginea pentru sume considerabile unor institutii de presa cu probleme. Dl Topescu s-a dus la ProSport cand echipa anterioara a plecat in bloc, Teo s-a dus la Romantica ce se zbatea in mediocritate. Ambii nu au reusit nimic notabil ca manageri. Apoi Dl. Topescu a intrat in politica aparand out-of-nowhere in colegiul meu electoral clamand dorinta sa politica de a promova si sprijinii sportul. Teo este putin mai in spate, venind acum la aceste alegeri intarziate clamand ca vrea sa ajute copiii in dificultate.
Recunosc ca, cu toate simpatiile mele liberale, nu l-am votat pe Dl. Topescu. Eu consider ca pentru a-ti atinge tinta trebuie sa ai vointa si putinta. In astfel de cazuri vointa este dubitabila in cazul persoanelor ce istoric si-au mai vandut imaginea dar putinta este masurabila iar in opinia mea ambii nu sunt deloc convingatori pe plan politic. Ulterior devenind membru PNL am aflat ca Dl. Topescu refuza orice contact cu organizatia PNL din conducerea careia face parte de drept si isi manifesta deschis dispretul fata de notiunea de politician. Cred ca ar trebui sa-l ia ca exemplu pe actorul Mircea Diaconu (deputat PNL) care, in numeroase aparitii, a reusit sa-si sustina punctele de vedere, in esenta de natura liberala, fara demagogie, convingator si cu bun simt. Despre Dl. Topescu cunosc ca a avut o initiativa politica ca, o zi pe saptamana, sa fie oprite lifturile astfel incat parlamentarii sa faca sport urcand scarile ...
Cred ca Teo este echivalentul obstacolului anti-tanc. Este pusa de PD-L in drumul contracandidatului cu sarcina de a-l opri iar daca cumva castiga va fi lasata linistita sa-si duca zilele in Parlament. Nu va avea nici o sansa de exprimare, nici un suport politic, nimic din ceeace este necesar ca sa schimbi ceva.
Nici Dna Minca, fosta de la Loterie, nu-mi inspira un deosebit entuziasm. Este un politician oarecare, de mica anvergura ce a avut sub fund un munte de bani si se pare ca s-a ocupat de ei cum trebuie.
Si ca sa inchei, pe site am fost facut retardat si motiv de a parasi tara pentru ca am comparat-o profesional pe Teo cu dl. Topescu acesta fiind un munte sacru spre deosebire de iubitoarea de manelisti. Din pacate amandoi , pe plan politic, sunt la fel de agiamii iar votantii ar trebui sa constientizeze ca voteaza pentru parlament si nu pentru topul popularitatii.
miercuri, 31 martie 2010
duminică, 28 martie 2010
Comisia IT-C a PNL Bucuresti
Am devenit membru al comisiei IT & C a organiziatiei PNL din Bucuresti. Nu este o admitere bazata pe vot ci pe CV. Comisia reuneste membrii PNL ce dezbat legi si strategii in domeniu dorindu-se un factor de referinta al alesilor PNL in pozitionarea lor vis-a-vis de diverse proiecte de legi sau luari de pozitie publice.
Pana azi am participat la o singura sedinta deci nu am putut cunoaste toti membrii. Pot insa sa spun ca a fost o atmosfera placuta iar discutiile interesante beneficiind de prezenta unui membru PNL si fost Presedinte al ANCOM, agentia ce reglementeaza telecomunicatiile in Romania.
Subiectul lunii este se pare consultarea legata de introducerea internetului broadband in serviciul universal. Binenteles ca am si aici o opinie proprie careia o sa-i dedic o postare separata.
Pana azi am participat la o singura sedinta deci nu am putut cunoaste toti membrii. Pot insa sa spun ca a fost o atmosfera placuta iar discutiile interesante beneficiind de prezenta unui membru PNL si fost Presedinte al ANCOM, agentia ce reglementeaza telecomunicatiile in Romania.
Subiectul lunii este se pare consultarea legata de introducerea internetului broadband in serviciul universal. Binenteles ca am si aici o opinie proprie careia o sa-i dedic o postare separata.
sâmbătă, 13 martie 2010
Franța in ANSE
Dupa 6 luni iata si lansarea oficiala:
GRUPUL REALITATEA-CAŢAVENCU SE EXTINDE IN FRANTACum si aceste afisaje sunt introduse in ANSE langa celelalte afisaje Monopoly se poate spune ca astazi in mod oficial ANSE administreaza pentru prima data transfrontalier. Desigur ca eu am o contributie minima concretizata in ceva filtre si rapoarte orientate spre Franta, marele merit este al managementului. Sau, second-guess, faptul ca sunt alaturi financiar de Monopoly pe timp de criza imi transfera si mie din gloria acestei realizari ?
Grupul Realitatea-Caţavencu işi extinde activitatea în Franţa prin exportul unui nou model de business. Monopoly Media, parte a Grupului şi lider pe piaţa de digital signage din România, şi-a lansat operaţiunile in capitala Franţei.
Compania a semnat deja mai multe contracte cu parteneri francezi care ii vor permite să instaleze aproape 3000 de ecrane în diferite locaţii din Paris, precum patiserii, braserii sau bănci. Conţinutul editorial care va rula aici este furnizat de Realitatea TV şi de Monopoly Media.
“Dezvoltarea Monopoly în afara României s-a aflat pe agenda noastra încă de la început. Faptul că Monopoly a fost aleasă să dezvolte aceaste reţele în Paris a demonstrat că ceea ce am construit în România în ultimii 4 ani reprezintă un model de business care poate fi replicat cu success în alte tări, dar şi faptul că apartenenta la un Grup de presă precum Realitatea-Caţavencu este extrem de importanta.” spune Gabriel Faflei, Director General Monopoly Media
vineri, 12 martie 2010
Rețele și Rețete
Aud ca marile companii suspina după rețelele de odinoară ... păcat ... ar trebui ca toți să-și dea seama de uriașa oportunitate apăruta. Pentru necunoscători: rețeaua unui client este o colecție mare de panouri publicitare pe care acesta o închiriază pe termen lung, uzual un an si pe care se afișează succesiv postere diferite pentru o perioada în general de 1 lună numită campanie cu posibilitatea de a exista si pauze neafișate intre campanii.
Acum ca am trecut cu bine de primul paragraf, scuzati va rog, dar renunt la scrierea cu diacritice sperand ca stim despre ce vorbim. Bun, deci marii clienti isi adjudeca aceste retele o data pe an pentru niste sume apreciabile dar, luate individual la nivel de afisaj, totusi foarte mici. Apoi timp de un an se tot schimba posterele, se mai inlocuiesc afisaje din cauze fortuite, se fac monitorizari si se platesc facturi. O retea aduce volum unei firme de publicitate exterioara dar nu aduce profit, ba cateodata chiar si pierderi. Sa detaliez: la momentul negocierii in retea intra cele mai bune/vandabile afisaje dar pretul de vanzare este mic. De prea multe ori reteaua nu se vinde intr-un segment temporal contigu ci poate fi de exemplu pe sistemul 3 saptamani campanie + 1 saptamana liber. Aceasta saptamana libera este practic imposibil de vandut ceeace scade pretul cu inca 25%. Pe planul imaginii destui clienti lucrativi dar neposesori de retea se simt frustrati cand vad afisaje pe care si le doresc neafisate dar nedisponibile. Istoric s-a mai intamplat ca o retea sa fie anulata mai devreme de finalizarea contractului fiind foarte greu sa se recupereze ceva prin recalculare / penalizarea clientului. Sa zicem deci ca o firma de publiciate accepta acest deal pentru siguranta cash-flow-ului si pentru ca este o vanzare facila din punct de vedere cantitativ dar oare clientul final de ce si-o doreste ?
In principiu si in romaneste un planner de campanie cauta sa ajunga mesajul la un anumit numar de oameni , fiecare om avand nevoie de un anumit numar de repetari ale mesajului pentru a-l intelege (prosti). Oamenii trebuie sa fie dintre potentialii cumparatori iar numarul de repetari la fix, sa-si faca efectul dar sa nu fie excesiv pentru ca ce este in plus sunt bani irositi. Teoretic asta este o stiinta ce-si are gur(u)isti ei in fiecare agentie si principala piedica in calea publicitatii exterioare. Daca pentru TV au fost emanate peoplemetere-le ca fiind instrumente stiintifice de masurare a audientei pentru OOH nu s-a impus o solutie fezabila. Deci ramane baza pe bunul simt al clientului sau a agentiei lui. Si aici incep problemele...
Iata un exemplu de retea din 2007 extras de aici
Sa presupunem ca suntem un trecator frecvent prin zona. In primul rand nu observam ca s-a schimbat posterul. In al doilea rand, daca observam, tragem concluzia ca la Domo "alegi bine" pentru ca frigiderul s-a scumpit cu 10% intr-o luna. Nimeni nu va observa ca, desi arata la fel si sunt pozate in aceeasi pozitie, difera codurile de produs si sunt frigidere diferite. Deci mesajul 2 se contabilizeaza ca o repetare a mesajului 1. Un client avizat n-ar trebui sa fie fericit. Solutia cea mai simpla ar fi fost sa nu se foloseasca mereu acelasi afisaj / aceeasi retea ci sa se aleaga afisaje din zone diferite pentru fiecare campanie in parte. Acesta este marele dezavantaj al retelei pentru marii clienti: acestia sunt prinsi intr-o politica de imagine globala ce le incorseteaza creativitatea vizuala si impinge campaniile lor in acelasi tipic coloristic, de mesaj,etc. Ca urmare ele isi pierd eficienta in timp avand un numar prea mare de repetari ce imunizeaza trecatorul. Schimbarea zonei aduce trecatori neimunizati si o eficienta corecta.
Cele de mai sus nu sunt rocket science dar se intampla.. De ce ? Pentru ca agentia ce cumpara pentru client nu doreste sa-si bata capul in fiecare luna cu selectarea unui pachet nou de locatii fiind mult mai simplu sa se rezume doar la transferarea pe mail a unui nou layout. Pentru furnizor dupa stabilirea initiala a discounturilor de volum aceasta este o oportunitate lunara de optimizare a ocuparii afisajelor, pentru client o imbunatatire a parametrilor campaniei si totusi rezultatul este dupa nevoia agentiei intermediatoare. Nu gasesc nici o explicatie alta decat cea legata de dezbinarea si lipsa de viziune a conducatorilor firmelor de publicitate exterioara. La clienti de obicei responsabilii vin din agentii si nu este de asteptat sa-si complice singuri viata ...
Acum ca am trecut cu bine de primul paragraf, scuzati va rog, dar renunt la scrierea cu diacritice sperand ca stim despre ce vorbim. Bun, deci marii clienti isi adjudeca aceste retele o data pe an pentru niste sume apreciabile dar, luate individual la nivel de afisaj, totusi foarte mici. Apoi timp de un an se tot schimba posterele, se mai inlocuiesc afisaje din cauze fortuite, se fac monitorizari si se platesc facturi. O retea aduce volum unei firme de publicitate exterioara dar nu aduce profit, ba cateodata chiar si pierderi. Sa detaliez: la momentul negocierii in retea intra cele mai bune/vandabile afisaje dar pretul de vanzare este mic. De prea multe ori reteaua nu se vinde intr-un segment temporal contigu ci poate fi de exemplu pe sistemul 3 saptamani campanie + 1 saptamana liber. Aceasta saptamana libera este practic imposibil de vandut ceeace scade pretul cu inca 25%. Pe planul imaginii destui clienti lucrativi dar neposesori de retea se simt frustrati cand vad afisaje pe care si le doresc neafisate dar nedisponibile. Istoric s-a mai intamplat ca o retea sa fie anulata mai devreme de finalizarea contractului fiind foarte greu sa se recupereze ceva prin recalculare / penalizarea clientului. Sa zicem deci ca o firma de publiciate accepta acest deal pentru siguranta cash-flow-ului si pentru ca este o vanzare facila din punct de vedere cantitativ dar oare clientul final de ce si-o doreste ?
In principiu si in romaneste un planner de campanie cauta sa ajunga mesajul la un anumit numar de oameni , fiecare om avand nevoie de un anumit numar de repetari ale mesajului pentru a-l intelege (prosti). Oamenii trebuie sa fie dintre potentialii cumparatori iar numarul de repetari la fix, sa-si faca efectul dar sa nu fie excesiv pentru ca ce este in plus sunt bani irositi. Teoretic asta este o stiinta ce-si are gur(u)isti ei in fiecare agentie si principala piedica in calea publicitatii exterioare. Daca pentru TV au fost emanate peoplemetere-le ca fiind instrumente stiintifice de masurare a audientei pentru OOH nu s-a impus o solutie fezabila. Deci ramane baza pe bunul simt al clientului sau a agentiei lui. Si aici incep problemele...
Iata un exemplu de retea din 2007 extras de aici
si imediat in campania / luna urmatoare, practic pe aceeasi locatie
Cele de mai sus nu sunt rocket science dar se intampla.. De ce ? Pentru ca agentia ce cumpara pentru client nu doreste sa-si bata capul in fiecare luna cu selectarea unui pachet nou de locatii fiind mult mai simplu sa se rezume doar la transferarea pe mail a unui nou layout. Pentru furnizor dupa stabilirea initiala a discounturilor de volum aceasta este o oportunitate lunara de optimizare a ocuparii afisajelor, pentru client o imbunatatire a parametrilor campaniei si totusi rezultatul este dupa nevoia agentiei intermediatoare. Nu gasesc nici o explicatie alta decat cea legata de dezbinarea si lipsa de viziune a conducatorilor firmelor de publicitate exterioara. La clienti de obicei responsabilii vin din agentii si nu este de asteptat sa-si complice singuri viata ...
marți, 9 martie 2010
PrintFix
Astazi a devenit public primul meu site web bazat pe Sharepoint dar care nu foloseste o tema standard. Trebuie sa recunosc ca mi-a fost mult mai greu sa imaginez si sa creez o identitate vizuala comparat cu dificultatea site-ului propriu-zis. Fiind bazat pe Sharepoint Services asigura prietenului proprietar facilitati avansate de content management scutindu-ma astfel de batai de cap ulterioare.
Tema arata cam asa
Tema arata cam asa
link-ul fiind http://www.printfix.ro/
Lasand la o parte partea de web, recomand cu cladura serviciile PrintFix, sunt de calitate si convenabile.
Prin noi insine, ACUM
Acesta este titlul motiunii cu care Crin Antonescu a castigat un nou mandat de Presedinte PNL. Am procurat-o cu greu si intr-un format incomod cu toate ca m-as fi asteptat sa fie disponibila din timp macar pe site-ul personal al candidatului. In fine, acesta este documentul iar mai jos coperta ...
Chiar daca nu a fost nici un dubiu privind castigarea de catre Crin a mandatului de presedinte si de catre Dl. Chiliman a pozitiei de similare in PNL Bucuresti nu trebuie ignorat acest document. L-am citit cu atentie si pot spune cu sentimente amestecate ... sunt cateva idei principale , cu unele rezonez, cu altele mai putin.
- PNL este si trebuie sa fie perceput ca singurul partid de dreapta si principalul partid de opozitie. De acord cu dreapta, nu prea inteleg cum poti interzice altora sa fie in opozitie ... Daca "opozitia" este insa un concurs in care se puncteaza motiuni de cenzura si combaterea oricarui act guvernamental incep sa am o problema: fiecare act / decizie trebuie combatuta pentru ceeace este si nu pentru origine. Daca maine PDL se apuca sa dea legi liberale ne opunem sau ne bucuram de aparitia lor ?
- PNL trebuie sa-si largeasca orizontul doctrinar acoperiind si alte curente apropiate cum ar fi crestin-democratia. Cred ca este principala cale prin care se vrea atingerea procentului de 30%. Dupa mine, intr-o tara de asistati sociali fara cultura reusitei individuale si 20% pentru un partid liberal este o realizare extraordinara. In motiune se propune adoptarea valorilor crestine si a Bisericii Ortodoxe ca institutie si includerea lor in platforma de comunicare. Acestea nu sunt valori liberale, liberalii lasa fiecarui individ dreptul de a-si construi propria constiinta si viziune a vietii sub conditia respectarii legilor in vigoare. De 20 de ani mi-a fost jena pentru Ion Iliescu vazand-ul ridicand coliva chiar daca avea uneori scuza ca reprezenta poporul roman si nu persoana sa. Acum se asteapta cineva sa fac la fel ?
- Organizare PNL trebuie intarita, disciplinata, adusa ca performanta electorala la nivelul PDL sau PSD. Daca prin acesta se intelege sa facem ca ei atunci avem o mare problema. Nu vreau sa castig alegerile cu bani obtinuti prin trafic de influenta sau voturi cumparandu-le. Nu aceasta este societatea in care vreau eu sa traiesc. Din observatiile mele din ultima campanie PNL aceste practici au fost aproape inexistente. De asemeni nu cred in ele, imi displace conspirationismul pe care il aduc, faptul ca a fi performant in activitati imorale/ilegale este un crietriu de evaluare a performantei.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)