miercuri, 7 aprilie 2010

Munca patriotica ...

... nu ma caracterizeaza. Emotional corelez aceasta notiune cu muncile din timpul vacantelor scolare si recunosc, nu sunt un mare fan al muncii fizice. Principial consider ca orice munca trebuie evaluata si rasplatita ca baza a unui rezultat de calitate.

In perioada dinaintea Pastelui o spargere grosolana a unui apartament din cladire in care aveam depozitate si noi niste lucruri a declansat o actiune mult timp amanata: am pornit sa reparam si sa modernizam poarta de la curte. Initial am sperat sa-mi adjudec calitatea de finantator si manager de proiect :) dar pentru a ajunge la o finalitate am ajuns sa ma implic in toate aspectele: proiectare, aprovizionare, selectare meseriasi, realizare instalatie electrica si vopsire. Asa am ajuns astazi un bun cunoscator in diversele variante de realizare a portilor cu zavor electric ! O mare contributie a avut-o Dl. Nicolae Guta de la OmegaRom care si-a facut timp si ne-a exemplificat toate combinatiile posibile de echipamente. Desigur ca a trebuit sa fac dublurile de chei de 3 ori si am cumparat materiale in plus - pierderi pe care le-am suportat ca un pret firesc pentru acumularea de experienta.

Pentru ca am facut singuri instalatia electrica si vopsitoria am scos lucrarea la un pret foarte bun chiar daca am muncit 3 zile. La vopsire a participat si Simona si in 3 am petrecut o zi cu soare foarte placuta.

Desi i-am anuntat din timp vecinii nu au participat. Vecina s-a scuzat ulterior ca a fost bolnava, vecinul a trecut vesel pe langa noi dandu-ne indicatii. Uimitor a fost momentul cand le-am sugerat sa-si directioneze un angajat ce efectua lucrari pe proprietatea lor sa tencuiasca sparturile din jurul fixarii in zid a noilor balamale in contul "muncii patriotice", raspunsul vecinei a fost: este un om platit la ora, costul lui trebuie suportat de toti locatarii ! Cum s-ar spune vroia sa faca o vanzare intre vecini ... ca munca patriotica o rezolvase deja din vorbe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu