duminică, 18 aprilie 2010

METRO - OFFICE 2010

Saptamana incheiata am petrecut 2 zile intr-un curs / prezentare sustinut de Ciprian Jichici in organizarea Microsoft Romania. Subiectul a fost dat de apropiata lansare Office si Sharepoint 2010.


Cursul a fost excelent, dupa cum era si de asteptat. Au fost insa unele surprize care-l calificata pentru o postare pe blog ... Prima surpriza a fost chiar de la inregistrare cand Microsoft nu avea pixuri si notes-uri, ceva ce n-am mai intalnit pana acum. Daca chiar nu aveai o agenda la tine iti dadeau avand pregatite pixuri si hartie de la Porto Carras, un resort din Grecia ! Totusi nu au taiat cafeaua si mancarea de care nu as fi comentat nimic!
Alta parte amuzanta a fost data de prezenta in public a unei ametite care nu stia unde a venit. Acest curs isi propunea sa raspunda la intrebarea "ce pot sa fac in 2010 si nu puteam sa fac in versiunile anterioare?" si nu sa ne invete cum se fac diverse in versiunile existente. Ciprian a fost numit ticalos si nemernic pentru ca nu explica de ce , in demo, face anumite operatii ce insa nu aveau caracter de noutate. Cursanta respectiva, ce era doar la cateva scaune distanta, chiar a venit in pauza sa-mi reproseze ca m-am uitat ciudat la ea .... era programatoare de acces la vreo 40 de ani ... mai rar intalnesti asa ceva.
Desigur ca Zoli ne-a scos ochii ca datele sunt confidentiale, numai pentru membrii din programul metro, si ca le da pe raspunderea lui. Ceeace nu a spus era ca unele slide-uri erau de 1 an vechime iar ca membrii metro din sala erau fix atatia cat sa ocupe o masa la o bodega...
Personal nu pot spune ca aceste cursuri ma informeaza dar pot spune ca ma inspira. Mai exact, am permanent in minte o lista de probleme nerezolvate si in timpul prezentarii intotdeauna ma gandesc daca cele spuse au o aplicabilitate, de multe ori cu un raspuns pozitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu