miercuri, 13 ianuarie 2010

Odiseea Enela

Spre sfarsitul anului trecut am inceput treptat sa am senzatii tari de la Enel. Acesta , aleatoriu dar viguros, imi trimitea socuri de tensiune pe toate cele 3 faze, aveam un tremolo la peste 300 V ce-mi producea nostalgii amintindu-mi de orgile de lumini din copilarie.
Daca la inceput ma ingrijorau becurile, ulterior au inceput sa dea semne de nervozitate diverse electronice din casa prin resetari culminand cu alarma UPS-ului ce urla toata ziua. In Decembrie am facut prima reclamatie pe care, sutin ei, am ratat-o nefiind acasa cand m-a sunat echipa. Si alti vecini au fost se pare la fel de neghiobi. Insa cand a inceput sa se blocheze centrala i-am luat la mitraliat, in 12 ore sunandu-i de 6 ori.

Si pentru ca prin definitie odiseea contine o succesiune epica iat-o pe a mea. Dupa cum am spus, startul l-a dat succesiunea de blocari ale CT si suferintele celorlalte echipamente ce m-au obligat sa scot sigurantele. Apoi a trebuit sa-i sun de pe mobil pentru ca telefonul DECT evident nu functiona iar vechiul telefon nu poate genera tonuri. De la ora 16 pana la 22 am stat pe intuneric asteptand echipa. Sosind aceasta, cei 2 componenti au concluzionat ca este afectat bransamentul la reteaua stradala si ne-au deconectat promitand ca in 2 ore va sosi o alta echipa sa instaleze un altul cu caracter provizoriu.



Aceasta a fost echipa ! Dupa cum se vede, adevarati artisti ! Si inca unii completi, de o mare reprezentativitate si culoare locala. Au inceput prin a face misto de colegii ce facusera constatarea. Dupa 10 minute s-au lamurit ca totusi acestia au avut dreptate si ca nulul este dus. Au venit imediat cu solutia: sa lege nulul casei la impamantarea ce trece prin apropierea cofretului. M-am exprimat politicos ca la scoala am invatat ca nulul si impamantarea sunt doua chestii diferite si ca ar fi de dorit sa ramana asa dar am fost contrat cu practica care ne invata binenteles ca merge si asa! Noroc ca si fazele din cablu erau arse si au fost nevoiti pana la urma sa ne branseze la vecini.

Carcotasilor ce pot spune ca cele de mai sus nu sunt romanesti le spun ca lumina din poza nu se datoareaza aurorei boreale de la miezul noptii ci faptului ca echipa a ajuns la 8.30 dimineata ! Dar a fost fun, n-am pierdut decat un router, de ce sa ma plang ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu