marți, 1 februarie 2022

SETRE și PatrimVen

Există câteva lucruri interesante în pachetul de Ordonanțe emise de Guvern peste vacanța parlamentară. 

Prin modificarea L207/2015 – Codul de Procedură Fiscală art.2 al ordonanței stabilește că și entitățile private de interes public pot fi înrolate și utiliza platforma PatrimVen. Cea mai numeroasă categorie de entități cu acest statut este reprezentată de furnizorii de utilități, astfel se pun bazele tehnice pentru, spre exemplu, un eventual sistem automat de subvenționare a facturilor pe baza încadrării în anume categorii de venit. 

PatrimVen este o platformă de schimb masiv de date care deservește ANAF și administrația locală.

Și ICI a tras lozul câștigător fiind desemnat operatorul Registrului Electronic Național pentru   Serviciul European de Taxare Rutieră Electronică. Probabil, anual, operatorii înregistrați vor trece printr-o procedură contra cost. Deși ar fi fost normal misiunea ADR iată că o conducere descurcăreață precum și patronajul SGG pot face diferența.

Sub acronimul SETRE intră o serie de tehnologii bazate pe GPS și dispozitive amplasate la bordul vehiculului care înregistrează durata și distanța utilizării unui drum și permit calculul unei taxe precum Rovinieta însă poate fi extins și pentru taxe locale și, în viitor, taxe de parcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu