marți, 31 august 2021

Contestații la PSCID

Orange a depus contestație în proiectul #PSCID însă noile informații sunt năucitoare.🥴

Am însă datoria de a începe prin a-mi exprima părerea de rău pentru agitația la care au fost supuși angajații ADR suspectați că mi-au livrat clandestin Raportul procedurii. Am transmis către ADR o înregistrare a ecranului cu modul în care îl descarc din SICAP pentru a curma orice speculații.

Același SICAP, bug sau feature, mi-a livrat și contestația Orange care vine cu informații interesante:

ADR a descalificat Orange pentru că nu a reușit, din maxim 5 contracte, să atingă un prag valoric minimal. Orange susține că l-a depășit semnificativ ... În realitate Orange a prezentat 5 contracte cadru care conțineau numeroase livrări de loturi. ADR, cu aprobare clară din partea ANAP, a reținut doar valorile de loturi, respectiv 5 contracte subsecvente. Orange susține că definiția ”contractului” nu este clară, că a fost indusă în eroare cu privire la sensul dat de ADR pe timpul clarificărilor, că diferența nu este relevantă deoarece lotizarea a fost aleatorie, pe criterii geografice și de logistică a beneficiarului, din perspectiva Orange totul putând fi tratat ca un singur contract.

⚠ Din perspectiva mea, mă declar uimit că la scrierea Caietului de Sarcini definirea experienței s-a făcut într-un mod care, ignorând lotizarea, ar fi putut fi îndeplinit de Orange prin livrarea în Programul Naţional "Şcoala de acasă" a unui număr de 80,000 de tablete chiar dacă acestea aveau instalate o soluție de remote management și autentificare. Nu știu care este experiența declarată de celălalt competitor – lui Orange i s-a interzis accesul – pot doar spera că se ridică cât de cât spre complexitatea specifică unei platforme naționale de identitate electronică.

Definiția ”contractului” revine ca un argument în favoarea Orange care remarcă că Asocierea condusă de CLARTIY SOLUTIONS a prezentat doar contracte comerciale cu beneficiari privați și astfel, nefiind contracte publice, ar trebui la rândul ei descalificată.

Mai insinuează Orange că există suspiciuni cu privire la un contract al terțului Invite System S.R.L de o valoare nefiresc de mare comparat cu cifra sa de afaceri. Cum beneficiarul acestui contract este Telekom (TKRM), deslușirea va fi ori foarte simplă ori foarte complicată.

În concluzie, Orange cere ori admiterea sa și evaluarea ofertei sale, ori descalificarea tuturor ofertanților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu