vineri, 15 februarie 2019

KYC @ MCS #2

Am primit un răspuns cuprinzător de la MCSI cu privire la cele afirmate în postarea mea anterioară. Pe scurt, a avut loc o neînțelegere, cu totul altele sunt gândurile echipei de proiect referitoare la sub-măsura discutată.

Esența este:
Astfel, masura propusa de noi - intarirea capacitatii detinatorilor de platforme electronice de conformare cu obligatiile KYC, nu avea in vedere realizarea unei colaborari de tip platforma intre MCSI si ICI care sa deserveasca agentii economici in indeplinirea cerintelor de tip KYC, ci avea in vedere masurile mentionate de noi la punctele a) [Masurile pe care ICI in activitatea sa de administrare a spatiului online le ia pentru a asigura un nivel ridicat de cunoastere a identitatii utilizatorilor sai (KYC)] si b) [Masurile pe care agentii economici (e.g., detinatorii platformelor online) le iau pentru a asigura un nivel ridicat de cunoastere a identitatii utilizatorilor sai. Pentru determinarea acestora din urma, am propus ca MCSI sa porneasca o serie de dezbateri publice in urma carora sa fie identificate masurile aferente]. In acest sens, consideram ca argumentele aduse de Dl. Andrei Nicoara sunt inaplicabile masurilor mentionate la punctele a) si b) de mai sus, deoarece vizeaza o situatie de fapt care nu este cea recomandata de noi.

Posibil să-i fi iritat puțin pe cei de la Deloitte, mă mai critică pentru că am menționat PIA în loc de DPIA. Diferențele sunt de nuanță, DPIA (data protection impact assesment) se aplică unei prelucrări de date în timp ce PIA (privacy impact assesment) are un caracter mai general, poate fi aplicat chiar și unei schimbări organizaționale. În cadrul eforturilor de auto-perfecționare, după ce am identificat o explicație solidă a acestor diferențe, m-am abținut în a o trimite și am evitat astfel o cocoșeală inutilă.

Ca o concluzie aș spune că, în tot acest context non binding, a dispărut ideia megaproiectului IT. Mie încă nu-mi este clar despre ce vorbesc, spre exemplu ICI încasând exclusiv prin bancă nu poate avea nevoi de tip KYC pe legea 656/2002 întrucât sistemul bancar rezolva problema pentru ei. Sper însă că, stimulați de acest dialog, vor introduce o descriere și pentru această acțiune în versiunea finală a livrabilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu