miercuri, 9 august 2017

another me

Foarte urâtă așa numita ICI week / ICI leaks, niște oameni care își duceau bine-merci traiul spre pensie, unii chiar dincolo de ea, sunt brusc aruncați cu tot cu datele lor personale în fălcile haitei invidiase și dornică de senzațional. Nu este corect să ne întrebăm cum de au ajuns să câștige Nume și Prenume atâția bani, am fi putut să ne limităm spre exemplu în a spune ”nr. marcă 2322”.

Să lăsăm deci ICI și să ne orientăm spre o realitate alternativă. Un tânăr stat își începe noua viață, își obține ccTLD -ul și își caută operator pentru acesta. În ciuda acuzațiilor de corupție generalizată pornește o licitație internațională la care se prezintă ofertanți de marcă printre care Verisign, câștigă însă concurentul acestuia cu oferta de a plăti guvernului 33% din costul domeniului de 11 euro. Anul era 2007, țara era Muntenegru, astăzi au cam același număr de domenii înregistrate ca și noi.

Să recapitulăm! Asocierea Afilias + GoDaddy opereaza .ME cu un venit de 7,3 euro / an iar .RO urmează să coste 7,14 euro / an. Se pare că astăzi suntem Muntenegru din urmă ci 10 ani ! Peste 10 ani vom găsi același serviciu la 3,50 USD / an cam ca aici: https://www.instra.com/en/new-gtlds/pricing

Nu știu alții cum sunt dar eu mă bucur să fiu cu 10 ani mai tânăr !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu