miercuri, 8 mai 2013

Sunt incorigibil !

M-am întors în aparatul guvernamental, de data aceasta în calitate de consilier în Cancelaria Primului-Ministru. Este o etapă net diferită fată de precedenta, de această dată știu clar din start de ce trebuie sa mă ocup și am idei clare despre cum trebuie abordat proiectul. Însă este o organizație noua, mult diferită de MCSI ca alură, pretenții și personalități, momentan încerc sa mă adaptez din mers acestor noutăți.

Vorbeam de un proiect pentru care defapt am fost recrutat ... este vorba de adoptarea și punerea în practică în Romania a principiului Open Data. Este atât o piesa de bază a transparenței guvernamentale cât și un sprijin important pentru mediul economic. Pe scurt este vorba de publicarea unor baze de date create de entități guvernamentale, publicare sub o forma care sa permită exploatarea lor profesionistă, prin tehnici de BI. Îmi este dintotdeauna drag principiul eficienței, refolosirea acestor date va scădea costurile agenților economici și va creste încrederea acestora în planurile lor de afaceri legate de România.

Voi încerca sa-mi mențin acest proiect ca prioritate principală chiar dacă voi răspunde oricăror altor solicitări pe linie de IT. Nu este deloc atât de simplu pe cât pare, este o mica parte a problemei interoperabilității guvernamentale de care m-am lovit și nu este de ajuns nici pe departe doar sa ai voința politică pentru a ajunge la succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu