vineri, 10 mai 2013

Muntenia Global Invest va iesi din criza … prin faliment

Pe mine unul jocul la bursa nu ma atrage, cu atat mai putin bursa romaneasca… Totusi pentru ca trebuie sa completez o noua declaratie de avere astazi am zis sa-mi simplific viata scapand de niste SIF mostenite sau primite in urma cuponiadei … asa ca m-am dus la sediul Muntenia Global Invest din Bld Marasesti, alegere bazata pe apropierea geografica. Nu eram la costum dar nici jerpelit, un smart causal  cat sa nu fac senzatie negativa pe culoarele guvernului…

Ajung deci la ei, intru intr-o camera destul de mica unde se plictiseau cateva persoane. Apelez la un domn de langa usa si ii arat extrasul de cont cu SIF-urile. Se uita la el si spune “a, niste ramasite, nu facem actele ca ar trebui sa muncim 1/2 ora si v-am lua comision 100 RON pentru niste actiuni de 50 de ron, mai bine mergeti si le donati cuiva prin depozitarul central”. Tonul era in concordanta cu spusele … ii explic ca scopul meu este sa nu le mai trec in declaratia de avere dar ca nu este nici o problema, dansii sunt o companie privata si-si pot face politica de selectare a clientelui dupa cum doresc. Ii intreb totusi cum lucreaza si imi spun ca au un comision de maxim 3 % dar ca trebuie sa investesc minim 3000 de ron sau sa le dau impresia ca o voi face (ceeace in mod evident nu reuseam).

Apoi ii arat extrasul cu actiunile Carmesin, companie unde a lucrat tatal meu si unde detin in jur de 2% spunandui ca m-ar interesa o consultatie in privinta lor. Nu am avut timp sa ma interesez daca compania are ceva datorii, dar daca nu sunt mari in mod sigur este subevaluata avand in vedere macar valoarea imobiliara, doar ca nu este lichida. La care se introduce in discutie un domn care se recomanda ca Director Adjunct si imi spune ca si-a dat seama ca le-am adus in discutie doar ca sa-i fac sa-mi intermedieze SIF-urile… cum s-ar spune este mai smecher ca mine … m-a prins !

Am incheiat discutia si m-am evacuat dandu-le satisfactia ca au mai scapat de un prapadit !

Ma intreb de ce se plang brokerii si lumea bursiera romaneasca ca le merge prost ? Nu-si dau seama ca ignora complet prima regula intr-un astfel de joc, aceea de a construi o relatie de incredere si parteneriat cu potentiala clientela ? Ca ar trebui macar sa educe piata si publicul ? Ca ar trebui sa para niste Domni si nu niste disperati plini de ifose ?

Este chiar ridicol ca, dupa ce sunt asasinat telefonic de tot felul de asazisi brokeri, cand sa apelez la unii “adevarati” acestia sa nu stie cum sa scapede mine. RIP !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu