duminică, 15 noiembrie 2009

ITBoard, going steady ...

Dupa cateva zile de probleme tehnice ITBoard mai are un hop de trecut: regulamentul de functionare. Teoretic , caci practic acestea este campul de lupta al celor 2 fractiuni: fondatorul site-ului ce are de partea sa forta juridica si fractiunea retrogradata ce-si aroga puterea numarului. Miza sunt miile de utilizatori inregistrati ce pot ramane sau migra spre o noua comunitate.

Azi suntem in faza 1-a, a fost publicat un regulament , nenegociabil dar corectabil ... Acest regulament nu este deosebit de altele, institutionalizeaza drepturi firesti pentru proprietar cu o singura mentiune, o cam mare apetenta pentru insusurea drepturilor intelectuale asupra postarilor userilor. Am comentat la obiect pe threadul dedicat. Contestatarii au ales o tactica interesanta, au imbratisat stilul EMO si au postat anunturi sforaitoare cum ca se retrag fiind absolut dezamagiti si cerand sa li se stearga conturile (in locul lui Aurelian le-as satisface instantaneu acesta dorinta). In mod ciudat pentru o comunitate IT propagarea informatiei este lenta, reactiile vin greu, este greu de apreciat daca aceasta tactica are succes. Parerea mea este ca nu va avea deoarece userii pot renunta sa viziteze un site dar nu-si vor anula conturile. Nu au de ce sa depuna acest efort iar eliberarea nick-ului sub care au postat poate duce la preluara sa de alta persoana si la generarea unor confuzii neplacute. Pur si simplu conturile gratis se abandoneaza, nu se sterg.

In continuare cred ca ar trebui sa asteptam contraoferta - noul site "fara regulamet" sub patronajul grupului contestatar. Pentru aceasta acestia ar trebui sa se inteleaga intre ei sub forma unei forme juridice oarecare, posibil ONG. Avand in vedere ca toate problemele intiale au izvorat din comportamentul administratorilor ITBoard exista o buna sansa ca acestia sa nu se inteleaga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu