marți, 18 ianuarie 2022

Cum se înființează un guvern

 Nu cred în coincidențe dar nici nu mă aventurez în aprecierea rolului acestei postări într-un moment complicat, la limita de timp a numirii ministrului MCID și chiar la apariția dubiilor cu privire la viitorul Guvernului Ciucă.

Profit însă pentru a culege și clarifica câteva fapte istorice care apar în postare ca fundament al acesteia. Povestea grupului de specialiști contactați pentru Programul de Guvernare este corect redată. Au fost 2 zile care au produs o dezbatere interesantă dar fără a se prelua ceva în PG dintre cele discutate. Într-adevăr, dispariția MCSI nu a fost decisă acolo dar nici nu a fost clar care Președinte, de partid sau de țară, a decis acest lucru.

Scrierea OUG-ul de înființare a Guvernului Orban este întocmai descrisă iar senzația de blocaj este inevitabilă pentru oricine vede pentru prima dată acest proces, chiar avertizat nu-l poate depăși (Ciprian Teleman 😅 ). Însă, în realitate acolo este tot atâta haos cât ni se pare nouă că există la Bursa din NY. Ultimele două ediții au fost pierzătoare  pentru zona de e-guvernare aceasta nepunând fi promovată de proaspăt veniții în această zonă.

Tot relevantă și corectă este sugestia că PG contează prea puțin în organizarea și activitatea guvernului.

Consilierul Premierului Orban blamat in postare este dl Radu Nicolescu.

Durata operaționalizării ADR este consecința lipsei clarității la început de drum. După instalarea guvernului Orban prima pornire a fost ca toate atribuțiile MCSI să fie transferate către Ministerul Transporturilor – o idee de conservare a status-quo. Transformarea ADR în ce este astăzi s-a făcut prin luptă, nu a membrilor PNL în forurile statutare ci a noastră în cadrul dezbaterii publice – am scris despre asta.

Partea importantă pentru Pavel din scrierea sa este asumarea rolului all-in jucat pentru trecerea legislației DNSC și 5G. Pasiunea sa îl împiedică astăzi să realizeze că există două tăișuri. Pare să nu accepte că un consilier există pentru a consilia, pentru a avea o opinie și pentru a o comunica și explica celui pe care îl consiliază. Totodată pare a nu observa că presiunea și agitația din care a făcut parte la vârf s-a transformat, la bază, într-o forțare a unor funcționari publici teoretic protejați de lege contra unui astfel de fenomen.

Nu cred în cecul în alb dat marelui profesionist. Dl. Mândruțescu s-a împiedicat de el chiar înainte să-l încaseze. 

Nu vreau să opiniez asupra unor candidați deși diferența de calitate între numele vehiculate este izbitoare.

Aștept cu interes memoriile promise, voi citi prima dată capitolul dedicat prelungirii din pixul d-lui Orban a frecvențelor 5G la o valoare sub prețul pieței.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu