sâmbătă, 19 octombrie 2013

date.gov.ro

image
Săptămâna aceasta am expus public varianta beta a Portalului Național Open Data, proiect pe care îl coordonez în cadrul Cancelariei Primului Ministru.
Poate fi vizitat aici, despre scopul său oficial puteți citi aici.
Pentru mine cel mai atractiv dintre beneficii este cel al creșterii eficienței, atât guvernamentale cât și în mediul privat. În ambele cazuri refolosirea datelor poate aduce beneficii substanțiale în timp si bani. În ultima perioadă in urma întâlnirilor avute pentru acest proiect am constatat, părere personală, că, în Romania și în relația cu administrația, cetățenii sunt suprareprezentați de ONG-uri în timp ce mediul economic nu reușeste să-și asigure un sistem eficient de comunicare a nevoilor sale de bază și legitime. Voi încerca în viitor să suplinesc această lipsă prin exploatarea experienței mele anterioare din mediul privat în identificarea seturilor de date folositoare acestuia.
Cu ajutorul colegilor mei din departamentele OGP si DSOD voi încerca să păstrez acest portal sub forma unei colecții de baze de date, căt mai departe de realitatea europeană unde acest gen de portal de obicei s-a transformat intr-un depozit de fișiere uriaș și dezorganizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu